Menu
JA, MAMA

Kako i gdje provesti vrijeme s mališanima za vrijeme kiše

Vakula – prezime koje koristimo češće od prezimena svojih prijatelja pa u krajnjoj liniji i češće od svog prezimena. Vakulu spominjemo u dobrim, ponekada i u nepovoljnim situacijama, da se izrazim njegovim rječnikom. 🙂 Molimo ga da nam donese dobre vijesti kada organiziramo roštilj na otvorenom, molimo ga da pošalje kišu kad moramo učiti, peglati ili raditi pa da nam sunce ne odvlači pažnju, vičemo na njega kada nam pošalje kišu, a obećao je sunce i na kraju veselimo se kada najavi da će ljeto biti toplo i suho. S obzirom na to da je gospodin Vakula najavio da nas sljedećih barem desetak dana čeka vrijeme puno kiše i vjetra, odlučila sam kao i svaka majka čije dijete će poludjeti zatvoreno u četiri zida, istražiti kakva vrsta zabave se nudi u zatvorenom.

Ono što još uvijek nismo odradile, a želja mi je već neko vrijeme, je odlazak u kazalište. S obzirom na to da danas postoje predstave koje su za malce od već godine dana i traju svega dvadesetak minuta, to je odlična ideja za provesti zabavno vrijeme u zatvorenom. Nekoliko kazališta u Zagrebu nude programe za najmanje, a vi ostali koji imate veće klince – izbor je šarolik.

Drugi odabir je odlazak u kino – iako smo mi još jako mali za takav pothvat, veći klinci pa čak i oni koji se samo smatraju klincima uživaju pogledati dobar animirani film. Trenutno ih je na repertoaru nekoliko pa izvolite. Kupite ekstra velike kokice, zavalite se u super udobne naslonjače i na nekoliko sati uđite u šareni i maštoviti svijet.

Ono što je uvijek dobar odabir za vrijeme kišnog vremena je i dolazak u igraonicu kojih diljem grada ima puno. Igraonice u sklopu shopping centara često imaju i razne radionice za najmanje – a s obzirom na to da nas ovaj vikend očekuje i majčin dan, sigurno će biti mnoštvo radionica na kojima će vaši najmanji moći izraditi čestitke za svoje majčice.

Super odabir i zabava za cijelu obitelj je i odlazak na bazene. To mogu biti neke toplice u blizini grada ili neki od gradskih bazena koji imaju određene termine za građanstvo. Svi vodoljupci će uživati i provest ćete cijeli dan u zabavi, veselju i na sportski način provesti vrijeme.

Odličan način da provedete vrijeme za vrijeme kiše je i da konačno posjetite frendicu s kojom se dogovarate već mjesecima. Klinci će se igrati, a vi ćete moći popiti kavu i čavrljati dok jednim okom budno pratite tko je koga udario, zašarao ili tko je uzeo sve smokiće samo za sebe.

Ovo su neki od mojih favorita na koji način mi volimo provoditi naše slobodno vrijeme dok nas vrijeme baš ne mazi. Tu su još i odlasci na izložbe, u muzeje, ili na dječje koncerte – kako god okrenuli, imate puno izbora kako zabaviti svoje maleno, a i sebe u ovim predstojećim kišnim danima. Igrajte se, učite, uživajte i nemojte pokisnuti.