Menu
GASTRO / INTERVJU

Gastro intervju: Just Cake The Cupcake

Razgovarala: Barbara Grgić

Tihana Koprek je food-blogerica i Kitchen Aid ambasadorica koja svoj blog piše punih sedam godina. Odlučili smo doznati otkud tolika ljubav prema kulinarstvu, s kim sve surađuje, koji su joj planovi za budućnost te što je danas ukusno spremala. ☺

Mnogi danas razmišljaju o pokretanju vlastitog bloga. Koliko je to teško, otkud treba započeti te koliko treba investirati u njega?

Baš kao što stoji u pitanju, mnogi danas o tome razmišljaju i puno njih završi u mojem inboxu s takvim pitanjima. I svima uvijek kažem da se blog ne započinje zbog novca ili popularnosti na društvenim mrežama, već zbog ljubavi prema onom o čemu žele pisati. Ja sam počela ni od čega, s mini digitalnim fotoaparatom u maminoj kuhinji. S godinama sam se sve više zanimala i za hranu i za fotografiju te sam s vremenom uložila dosta novca u fotografsku opremu, ali i edukaciju. S boljim fotkama došli su i sponzorirani članci, a i ono o čemu sam mislila da mogu samo sanjati – biti ambasadorica jednog od najpoznatijih brendova kućanskih aparata u svijetu – KitchenAid.

Kako se razvila suradnja s tvojim suradnicama na blogu, Danijelom i Vedranom?

Vedranu sam i zbog bloga upoznala, zajedno smo naručivale nastavke za kolače s Ebayja. Nakon što smo se upoznale, odmah smo kliknule te je ona preuzela “posao” posjećivanja raznih evenata koji se odvijaju u Zagrebu pošto ja trenutno ne živim u Hrvatskoj. To meni olakšava da budem u toku sa svim gastro novostima u našoj metropoli 🙂

Danijela s bloga Veganjamcije mi se pridružila preko castinga kojeg sam održala na Facebook stranici bloga s temom Veganski/Vegetarijanski recepti. Ta vrsta prehrane u zadnje je vrijeme jako u trendu, te sam imala dosta upita da napravim nešto u tom stilu ali to jednostavno nisam ja pa sam odlučila “zaposliti” nekoga tko će dva puta mjesečno za mene napraviti takav recept koji onda moji čitatelji mogu isprobati.

Između kuhanja, izrade nakita i šivanja, izabrala si prvo. Zašto? Vidjela si perspektivniju budućnost u kuhanju ili iz nekog drugog razloga?

U tom periodu tražila sam samu sebe i imala sam dosta slobodnog vremena. Kad sam šivala uvijek sam gledala neke serije ili reality show koji je bio povezan s hranom. Najdraži show od svih mi je bio Masterchef Australia te me to potaklo da neke recepte isprobam i sama. I tako sam šivanje i izradu nakita skroz zapostavila i primila se miksera i kuhače te počela kuhati.

Osim hrane, veliki si ljubitelj kriminalističkih serija, filmova i knjiga. Preporuči nam neke naslove.

O da! Više sam filmofil nego knjigoljubac, ali sve što Jo Nesbø napiše obožavam! Od serija sam se jako navikla na Netflix pa sam odgledala sve njihove serije, a posebno bih izdvojila The OA i Sense8. Jako volim i televizijske serije kao što su npr. Suits, Scandal i House of Cards. Znači, kriminal, politika i SF.

Jesi li ikad razmišljala o otvaranju vlastitog bistroa/restorana/kafića/slastičarnice? Što bi od navedenog otvorila, zašto te kako bi to izgledalo i koji bi naziv nosilo?

Ovo pitanje je baš prigodno pošto u posljednje dvije godine intenzivno razmišljam o tome. Ideja je tu, svakako bi to bio neki oblik cafea ili slastičarnice, ali tu bi stala s otkrivanjem dok sve ne bude posloženo.

Vjerujem da je ovo najteže pitanje za jednog kuhara, ali – koje je tvoje omiljeno jelo?

Ovo je grozno pitanje, haha. Volim talijansku kuhinju i deserte ako prihvaćate ovo za odgovor. Najdraži desert mi je creme brulee. Ali znam što ne volim i ne mogu se prisiliti jesti, a to je povrće i salate. Mogu pojesti rajčicu i luk, ali tu je granica.

Što si danas kuhala?

Kao što sam spomenula prije, volim serije i volim iz serija izvaditi neke deserte koje onda isprobam. Jedna od tih je Scandal, prava ženska serija, gdje glavni lik Olivia Pope napravi tortu od palačinki pa sam morala i ja probati. (Recept je ovdje, te se nadam da ćete isprobati! Osim recepta tu je i video da vidite kako sve to izgleda kad ja pečem. )