Menu
LIFESTYLE

Jeste li se već zakačile na Netflixove ‘Dobre djevojke’?

Nekoliko mjeseci kućnog ureda i postala sam ono što je nekako bilo neizbježno – ona koja bingea. Sve. Predozirala sam se serijama poput You, La Casa de Papel, Love life ili Dead To Me, a onda su nedavno na red došle i Good Girls.

Ovu sam seriju zaobilazila u širokom luku, sve otkad me počela proganjati na Netflixovom popisu svega što još nisam, a trebala bih pogledati. Nije mi to bilo to. Bez obzira na Christinu Hendricks, Mae Whitman, Rettu i Mannyja Montanu. I bez obzira na to što sam negdje pročitala da je redateljica, scenaristica i izvršna producentica Jenna Bans radila na mnogobrojnim megauspješnim serijama poput, na primjer, Gray’s Anatomy.

Ok, tri nesretne žene iz predgrađa, svaka zbog svojih razloga u financijskim problemima – odluče opljačkati lokalni supermarket. So what?

E pa, svaka sljedeća epizoda me razuvjeravala i na moje so what imala odličan odgovor koji mi nije dao da prestanem gledati jednu epizodu za drugom. I, može se pretpostaviti… Priča ide puno dalje od ”nedužne” pljačke dućana.

Sve što se događa nakon prvotne pljačke je istovremeno urnebesno, uzbudljivo, tužno, na rubu svega ikad, nevjerojatno, pretjerano, pametno, dirljivo… Naravno da nije sve ostalo na priči o neustrašivim prijateljicama iz djetinjstva – tu su ljubavni zapleti, pa čak i priče s kojima se možemo poistovjetiti, koliko god to nevjerojatno djelovalo ili zvučalo. Tu su, naravno, prijateljstva, brakovi i svi mogući odnosi na kušnji. A tu su bome, u svakoj epizodi i pištolji prislonjeni uz glavu i kome treba i kome ne treba.

Kako serija odmiče, to su se scenaristi (kojih je hrpa!) sve bolje uigrali, pa mi se čini da je treća sezona najkompleksnija i scenaristički najkvalitetnija, s jako puno svima dobro poznatih referenci koje svaku situaciju učine komičnom. Usto, od prve do zadnje epizode provlači se genijalni soundtrack koji seriji daje neku posebnu atmosferu i savršeno upotpunjuje svaku scenu.

Ako ste, kao i ja, prošli Netflix i HBO uzduž i poprijeko, dajte priliku i Dobrim djevojkama. Nema šanse da se ne zakačite.