Menu
JA, MAMA

Ja, mama: Novi početak

Kao pravi štreber, pripremila sam si rokovnik s dogovorenim temama, knjige o majčinstvu, slikovnice, inspirativne poruke i šalicu kave kako bi prvi članak zasjao u punom sjaju. Lota je zaspala, kiša polako pada i imam vremena barem 2 sata dok se maleno čudo ne probudi i ne zavapi za hranom! Ne želim biti nepristojna, pa ako ćemo se družiti u narednim tjednima, mjesecima, red je i da se upoznamo. Barem za početak vi mene, a poslije i ja vas – dogovorit ćemo neku kavu, nekada…ne brinite. 🙂

Još malo ulazim u tridesetu, novinarka sam po struci, trenutno na porodiljnom, ali inače community manager i copywriter, ponosna vlasnica predivnoj šestogodišnjoj šnaucerici, predivna (vjerujem da bi me i on tako okarakterizirao) partnerica još divnijem muškarcu i zaljubljena mama malene desetomjesečne Lote. Sad kada sam se nahvalila na sva usta mogu vam ukratko ispričati svoju životnu priču kako bi i naše druženje bilo prisnije.

Osim osnovnog, rodila sam se u Zagrebu i pozavršavala sve škole, prije gotovo 11 godina upoznala sam svog sadašnjeg partnera i odlučila s njim izaći na spoj na slijepo. Znali smo se iz neke zajedničke priče, ali toliko zaboravljene da kada sam pristala izaći s njim, nisam imala pojma tko će me dočekati na autobusnoj stanici kod studentskog doma na Savi. Kad sam se približavala, upalila mi se lampica i skužila sam da je to onaj dečko koji se skupa sa mnom dosađivao na jednom od tuluma na koji me odvukla moja tadašnja frendica. Ni u snu nisam mogla sanjati da će ta naša kasnovečernja cuga prerasti u današnjih nas četvero.

Znate kako to već ide, malo smo se nalazili, pili kave i šetali nebrojene kilometre po Zagrebu pa zaključili da si baš nekako pašemo i odlučili službeno naše druženje nazvati vezom. On tih, povučeni FER-ovac, ja pričljiva i ekstrovertirana (tadašnja) studentica prava. Deset godina kasnije, tu smo gdje jesmo. On – puno pričljiviji FER-ovac i tata, ja i dalje ekstrovertirana novinarka i mama, pas Lu i kćerka Lota.

Jesam li razmišljala na onoj autobusnoj stanici da će mi se tako život razviti – nikako. Danas? I dalje sam ista ona pričljiva cura s autobusne stanice, ali s malo drugačijim prioritetima u životu. Da se razumijemo, to što sam postala majka je nešto predivno i nisam mogla ni zamisliti koliko će me to osnažiti i promijeniti, ali i dalje sam to ja. Novinarka, zaljubljenica u Harryja Pottera, ljubiteljica Seksa i grada i osoba s kojom uvijek možeš popiti pivo jer te nikada neću odbiti. Iako me je ta mala buhtlica cijelu okupirala, pokušavam i dalje održavati sva prijateljstva živima i uživati barem jednom u dva tjedna na dateu sa svojim FER-ovcem.

Sada kada sam se nakon nekog vremena vratila pisanju, opet sam jako sretna, ispunjena i svakom novom stranicom moje uzbuđenje raste. Družit ćemo se kroz razne teme koje će se naravno bazirati na mame i djecu, ali nećemo zaboraviti ni tate koji su jedan veliki faktor u svemu ovome, a ni teme o odnosima između roditelja nakon postanka istih. Čeka vas puno savjeta stručnih ljudi, recenzije proizvoda i ideje za svakodnevne mameće dileme.

Udobno se smjestite jer polijećemo. Neeeee! Nećemo biti tako neoriginalni. Smjestite djecu na spavanje, skuhajte si kavu i družite se s nama jer stvaramo kolaž najljepših maminih priča! 🙂