Menu
LIFESTYLE

Interijer inspiracija: Napravite kućni spa uz nekoliko jednostavnih metoda

interijer

Interijer je odraz naše osobnosti. Ukoliko naginjete prema hedonističkoj strani, uz par brzinskih metoda moći ćete napraviti pravi mali kućni spa. Kupaonice već odavno nisu prostorije kojima se pridaje malo ili nimalo pažnje. Danas su postale mirisne oaze i domovi minijaturnih urbanih džungli. U nastavku donosimo fotografije za inspiraciju kako urediti interijer, ali i par ideja za svima prijeko potreban spa day. 

interijer

Foto: Instagram

Pomiješajte zeleni čaj u kupku

Za pravi spa doživljaj i svima potrebnu detoksikaciju, u kupku ubacite 5- 10 vrećica zelenog čaja. Ovaj čaj slovi za najzdraviji čaj na svijetu i predstavlja pravu blagodat za tijelo iznutra i izvana!

Baby ulje za najmekaniju kožu

Ako ste među ženama koje ne koriste tuširanje za brzinsko uklanjanje dlačica, onda ste u zavidnoj manjini. Većina žena u nedostatku vremena koristi tih par minuta za sređivanje, a nerijetko naprave više štete nego koristi. Umjesto toga, tijekom vašeg spa dana, detaljno uklonite dlačice, a tretman “na suho”, sapunom ili pjenom za brijanje, zamijenite baby uljem ili regeneratorom. Zahvalite nam kasnije.

interijer

Napravite masku za lice od cimeta & meda

U našim se kuhinjama skrivaju svi sastojci za najbolje prirodne maske za lice i kosu. Sve što vam treba za odličnu masku za lice su cimet, med i malo limuna. Pomiješajte pola žličice cimeta, jednu žličicu limunovog soka te jednu žličicu meda. Ostavite na licu 15-20 minuta pa isperite mlakom vodom.

interijer

Idealna maska za oštećenu kosu

Oštećenoj će kosi, za početak, najviše pomoći šišanje. Bez redovitog šišanja, zaboravite na zdravu kosu. Maske za kosu dodatno pomažu održavanju lijepe i njegovane kose, a ima ih bezbroj. Ukoliko su napravljene od prirodnih sastojaka, svaka će pomoći na svoj način. Naš favorit je je kombinacija 2 žlice maslinovog ili kokosovog ulja, žlica meda i jedan žumanjak. Kompaktnu smjesu treba ravnomjerno rasporediti po cijeloj kosi, od korijena do vrhova te ostaviti barem pola sata. Ponovite svaki vikend i uživajte u nahranjenoj kosi.

interijer

interijer

interijer