Menu
LIFESTYLE / INTERVJU

Instagram mjeseca: Ponoćni jahač

Razgovarala: Barbara Grgić

Prvo muško ime u našoj rubrici Instagram mjeseca jest Stefan Burmazević, na Instagramu poznatiji kao @ponocnijahac. Stefan je diplomirani ekonomist koji je trenutno svoju diplomu ostavio po strani kako bi mogao iskazati svoju kreativnu stranu. Veoma je ponosan na svoj rad, svakom novom fotografijom sebi daje zadatak da bude bolji i kvalitetniji, a da pritom ostane dosljedan sebi. Odlučili smo doznati neke crtice o Stefanu koje do sada još nikome nije priznao.

Fotke: Instagram @ponocnijahac

Ponoćni jahaču, reci nam par stvari o Stefanu Burmazeviću koje su dosad bile nepoznate javnosti?

1. Poslovno- veoma profesionalan, privatno – kako ko zasluži.

2. Rak sam u horoskopu – nisam siguran da li verujem u tu astrološku stranu ali sve što kažu za ovaj horoskopski znak sam ja. Od početka do kraja. Dakle verujem. 🙂

3. Nosim crveni konac oko ruke, ali zaista nisam sujeveran pu pu daleko bilo, da kucnem u drvo…

4. Verujem u slučajno, a sudbinski.

5. Ne podnosim izlaske, dese se 5 puta godišnje.

6. Ko me zna, zna moje vrline i mane. Ko me ne zna ima svoje mišljenje.

Osim što si ekonomist, Insta-bloger i šarmer od kojega djevojkama zastaje dah, čime se još baviš?

Pokušavam da otkrijem koje još titule da dodam pomenutim da bih postao neodoljiv, haha. 🙂

Zašto baš „Ponoćni jahač“?

Jer je potrebno da bude zvučno, a u nedostatku ideje moja omiljena serija „Ljubav, navika, panika“ se reprizirala u tom momentu. Legengarni lik Mića je koristio taj pseudonim na internetu kako bi chatovao. Ko ne zna o čemu pričam neka potraži na YouTube-u. („Smajli, ponoćni jahač se smeje zlobno.“)

U kojem si trenutku postao influencer na Instagramu te kako si uopće počeo?

Otvaranje naloga na Instagram platformi je bio isključivo zbog nekog svog zadovoljstva da prikažem stvari onako kako ja to vidim, iz nekog svog ugla, ne sluteći da ću zajahati kao influenser. Beše to pre dve godine, moj prvi angažman.

Može li se živjeti od društvenih mreža te na koji način?

Apsolutno da može. Treba da budeš drugačiji u moru istih, da veruješ u to što radiš, i da ceniš to što radiš. Ako ne uživaš u tome i radiš iz koristi uspeha nema.

Koje Instagramere najviše pratiš i što te kod njih najviše privuklo?

Jako je puno kreativnih ljudi koji svoje životne poglede dele u vidu fotografije sa nama, te ono što mene najviše privlači jesu ti lifestyle profili. Žao mi je samo što su se neke vrednosti poremetile, kako na instagramu tako i u životu, ali treba održati balans u univerzumu.

Kakve su tvoje prognoze – koliko daleko će ići društvene mreže? Hoće li one uskoro toliko zavladati svijetom da će se sve obavljati preko Interneta, a stvarne komunikacije uopće neće biti?

I od goreg može gore. Mislim da je svakako sve ovo otišlo predaleko, ali digitalno je doba i ne možemo da pobegnemo od svega toga. Prvo ćemo da fotografišemo late art na kafi pa ćemo onda komunicirati međusobno, ako nam kojim slučajem nije hitno da objavimo fotku pa smo prinuđeni pre toga da je obradimo.  Trenutno je tako, ne smem ni da razmišljam šta nas čeka. Uglavnom, kao što rekoh, balans u univerzumu, internet je olakšao neke stvari, a neke otežao.

Kako zamišljaš svijet za 30 godina?

Nemam predstavu, ali kako god da bude prilagodićemo se.

Koji je tvoj moto?

 Ne planiram ništa, očekujem mnogo.