Menu
GASTRO / INTERVJU

Instagram mjeseca: PinkFoodie

Fotografija: Marie Wasler

Ružičasto & zdrava hrana. Kombinacija koja jednostavno zahtijeva follow, like, like i još beskonačno mnogo likeova.

Ovaj nam je mjesec za oko zapeo Instagram profil PinkFoodie iza čijih ružičastih detalja i Instagram storyja koji se ne preskaču stoji Marie-Kirsten Wasler. Marie je Austrijanka sa zagrebačkom adresom, ljubiteljica hrane i svojih Meksikanaca.

Od Marie smo saznali zašto ružičasta boja, tko su Meksikanci i s čim poslužuje curry kako bi napravila – “najfinije jelo ikada”.

Marie, predstavi nam se u nekoliko rečenica. Otkud dolaziš, što radiš i što voliš? 

Hallo, Austrijanka sam koja je prije pet godina igrom slučaja završila u Hrvatskoj, a od tada živim i radim u Zagrebu. Radim kao specijalistica za društvene mreže, a u slobodno vrijeme volim biti hedonist, kuhati i uživati u hrani. Obožavam životinje, a pogotovo svoje mačke-meksikance: Pepito, Pablo i Bonita – najslađi su na svijetu. Preko vikenda volim raditi ništa – samo jesti, gledati filmove i maziti se s mačkama. 🙂

Obožavamo pratiti tvoj Instagram, a jedan od razloga je i taj što prevladavaju ružičasti detalji. Osim u imenu tvog Instagrama, imaš i ružičastu kosu. Zašto baš ta boja?

Hvala puno na komplimentu, baš mi je drago da vam se sviđa! Ružičasta boja mi je oduvijek bila najdraža, ne znam zašto. Već kao klinka sam imala ružičaste zidove u svojoj sobi i s 14 godina sam si prvi put farbala kosu u pink boju. Jednostavno volim tu boju, iako sam zapravo tip osobe koji nosi gotovo isključivo crnu odjeću. Pa je nekako bilo logično da ću u jednom trenutku eksperimentirati s ružičastom bojom i u kuhinji.

Fotografija: Marie Wasler

Fotografije: Marie Wasler, Instagram

Imaš i jako zanimljive Instagram storije. Osim kratkih recepata, na njima nam često pomoću ubrzanih videa pokazuješ kako pripremiti neko jelo. Bi li htjela otvoriti svoj YouTube kanal i imaš li još nekih planova?

Svakako bi bilo kul imati i Youtube, samo što trenutno nemam opremu za to. Zasad sve slikam i snimam s mobitelom, što je za prvu ruku ok, ali svakako uskoro planiram fotkati ozbiljnije i s nekom profi opremom. Jednostavno sam skužila kako me fotkanje hrane (i mačaka, naravno) jako veseli pa bih prvo to voljela usavršiti, a onda tko zna što će biti sljedeće.

Otkud ti inspiracija za recepte?

Kako kada. Pratim jako puno food-related profila na Instagramu i na Pinterestu te stalno razmišljam što ću sljedeće kuhati. Gotovo svaki vikend idem na plac kako bih kupila povrće i voće za nadolazeći tjedan, a često me znaju zainteresirati neke neobične namirnice pa ih na blef uzmem, a doma s njima eksperimentiram.

Često su mi najdraža jela kada moram “počistiti” frižider od namirnica koje bi se uskoro pokvarile, takozvani fridge foraging. Dakle, imaš 5-6 random namirnica i iz toga napraviš neko jelo. Tu stvarno nema pravila i to mi je zapravo najdraže, kada zaista mogu biti kreativna. Jer hranu smatram svojom umjetnošću.

A koje food blogere voliš pratiti?

Ufff, ima ih jako puno, teško je tu nekoga odvojiti. Od međunarodnih obožavam pratiti food blogere koji se uglavnom fokusiraju na zdravu, malo neobičniju i uglavnom vegansku hranu poput @minimalistbaker, @bromabakery i @twospoons.ca, a od hrvatskih su mi @eardur i @oslanomislatkom baš super. Jelena (eardur) ima genijalan i, za hrvatske pojmove, dosta neobičan profil. Eksperimentira sa zanimljivim receptima, a boje su skroz drugačije od onih mojih – njezin zaštitni znak je uglavnom crna boja što je uspjela genijalno isfurati. Ako još ne znate za nju, svakako posjetite njezin profil!

 

I za kraj, koje ti je omiljeno jelo – i za pripremu i za pojesti?

Obožavam jednostavna jela s rižom, kokosovim mlijekom i curryjem. Često radim curry s povrćem i kokosovim mlijekom. Curry poslužim s ljepljivom rižom i to onda bude najfinije ikad!