Menu
INTERVJU / MODA

Instagram mjeseca: Oh My Glam

Eda Bukvić je Sarajka, tipični vodenjak koji ima mnoštvo različitih interesa, spojivih i nespojivih. U njenom slučaju to su krivično pravo, moda i strani jezici.  Ona je pravnica koja trenutno sprema pravosudni ispit, a njen Instagram je nastao iz ljubavi prema modi i vodi ga na engleskom jeziku. Na taj je način vrlo uspješno spojila sve svoje interese. Naša ljubav prema Edinoj estetici traje već neko vrijeme, pa smo je nakon mnogo repostanih fotografija s njenog profila, odlučili ugostiti u našoj rubrici Instagram mjeseca.

Fotografije: @ohmyglam

Kada je nastao @ohmyglam i kako je dobio ime?

Instagram imam od 2013. godine, a @ohmyglam je nastao prije nekih godinu dana. Ime je nastalo tako što sam željela nešto što podsjeća na glamur jer volim zlatno doba glamura 30-ih godina. Razmišljajući o  nazivu, pomislila sam šta je prvo što kažete kada vidite nešto glamurozno: “Oh my! So glamourous!” Tako je nastala skraćenica ohmyglam.

Bez pogleda na Instagram profile kojih dama ne može proći nijedan tvoj dan?

Nijedan dan mi ne može proći a da ne pogledam Instagram profile @lydiaemillen i @negin_mirsalehi, pratim ih i na YouTubeu i velika su mi inspiracija, posebno Lydia koja je tako simpatična i u mnogim stvarima me podsjeća na mene.

Tko su žene i djevojke koje tebe prate? Kakav feedback dobivaš od njih?

Od žena i djevojaka koje mene prate, iako ne volim reći prate, mi smo više kao prijateljice, stvarno imam divan feedback, do sada nisam imala nikakvih negativnih komentara i to me čini jako srećnom, one su sve tako divne, svaka na svoj način.

Tko ili što je tvoja modna inspiracija?

Moja modna inspiracija je raznovrsna, to može biti žena u prolazu koju vidim na ulici koja me inspiriše taj dan, moja mama koja ima smisla za modu tako da mislim da sam od nje naslijedila taj gen, ali i sam Instagram, koji je po mom mišljenju platforma koja i služi da pronađemo inspiraciju te da možda i sami inspirišemo druge.

Većina ne voli taj izraz influencers, ali mi svi jesmo influenseri i bez Instagrama, bloga, YouTubea, mi na neki način utičemo svaki dan na nekoga.

Preporuči nam 3 fashion Instagram profila koja bismo odmah trebali početi pratiti!

Instagram fashion profili koje biste trebali početi pratiti ako već ne pratite su, moram ponoviti @lydiaemillen, @negin_mirsalehi koju vjerovatno već pratite, tako da ću dodati jedan bonus – @jannid i @iamchoquette. Djevojke koje imaju ne samo super stil i feed nego su jako pozitivne, što kod mene igra veliku ulogu.

Koja su 3 komada koje bi svaka žena trebala imati u ormaru?

Moj stil je dosta jednostavan i klasičan, nisam neko ko slijepo prati trendove, nosim ono što volim i što mislim da mi stoji. Većina stvari koju posjedujem su stvari koje možete godinama nositi, bez obzira kako se moda mijenjala, samo dodate drugačije modne dodatke i imate novi outfit. Tako da tri komada koja bi po mom mišljenju svaka žena trebala imati u ormaru su bijela košulja, crna uska suknja do koljena i crna kožna jakna. Mislim da su to neprevaziđeni komadi.

Koji je tvoj omiljeni jesenski trend?

Moj omiljeni jesenski trend su definitivno sve vrste kapa, šešira i beretki. Ja inače volim da nosim beretku i posjedujem je u svim bojama pa mi je izuzetno drago da je ove jeseni najpopularniji modni dodatak. Mislim da sa jednom beretkom, šeširom ili kapom možete začiniti svaki outfit.

A koji trend ćeš izbjeći? 

Zasad ću izbjeći trend trapez hlača, jednostavno nisam još spremna da ih prihvatim nazad u svoj život, ali znate kako kažu: “Nikad ne reci nikad.”

Što ti može popraviti raspoloženje?

Raspoloženje mi popravi moj momak, koji mi uvijek zna izvući osmijeh. Mačke, jer svi koji me znaju privatno ili preko instagrama znaju da sam prava cat lady iako još uvijek nemam svoju mačku. Slatkiši koji me sprječavaju da imam u potpunosti zdravi stil života mada sam veliki pobornik zdrave ishrane i vježbe. Pogled na more, ne postoji ništa što me opušta više od tog mirisa i zvuka. Također, odlazak u teretanu, gdje izbacim sve negativno što se nakupi tokom dana.

Koji je moto kojim se vodiš u životu?

Moto kojim se vodim u životu jeste: Ponašaj se prema ljudima onako kako želiš da se oni prema tebi ponašaju. Moji roditelji su me naučili da  prvenstveno treba biti dobar čovjek, tim se i vodim.