Menu
GASTRO / INTERVJU

Instagram mjeseca: Just Cake Girl

U listopadskoj rubrici “Instagram mjeseca” našla se blogerica Tihana Koprek, poznatija kao Just Cake Girl. Tihana posljednjih nekoliko godina živi i radi u Njemačkoj, a omiljeni hobi joj je priprema slastica. Svoju je strast pretvorila u uspješan gastro blog, a zbog divnih fotografija koje objavljuje na svom Instagramu, ovog smo ju mjeseca uvrstili u našu i vašu omiljenu rubriku. Htjeli smo saznati nešto više o Tihani, a ona se rado odazvala našem pozivu da svojim odgovorima i fotografijama postane dijelom najljepših lifestyle priča. Evo što je rekla za Collage!

U čemu najviše uživaš kada te drugi ne gledaju?

Najviše uživam u slobodnim nedjeljama u kojima mogu provesti cijelo popodne u kuhinji, eksperimentirajući s raznovrsnom hranom i slasticama. Obično si pustim seriju kao što je Masterchef Australia i uz to kuham. Uvijek pratim nove kulinarske trendove, i isprobavam nove stvari. Trenutno sam u sushi fazi te sam si zadala cilj da do kraja godine postanem sushi majstor.

Koliko ljubavi posvećuješ fotografiranju svojih slastica?

Kad imam vremena i kad nisam pod stresom, puno razmišljam o tome i volim složiti neki zanimljivi set za fotografiranje. Ali sam primijetila da najviše pogleda i lajkova imaju fotografije koje su snimljene spontano, sanekog druženja s frendovima ili usred kuhanja.

Fotografije: www. justcakegirl.com i Instagram

Misliš li da je Instagram danas medij koji uvelike pomaže osobama poput tebe?

Ako mislite na nas kreativce, definitvno. Primjetila sam da u zadnjih godinu dana najviše vremena provodim baš na Instagramu. Pun je raznoraznih kreativaca koji me svakodnevno inspiriraju kao što su @mateahalilovic @noorofmyeyes i @eardur pa i kad nemam ideja na Instagramu ih pronađem. Zadnja 3 mjeseca napravila sam mali zaokret i počela malo više raditi na svojem profilu. Razmisljam o svakom novom postu, svakom opisu i sve prevodim i na njemački s obzirom da tu živim već skoro 3 godine. Iako prevladava, ne stavljam više samo hranu već i lifestyle, putovanja i slike mog doma.

Jesi li vidjela sebe prije 10 godina baš na mjestu gdje si danas?

Nisam mogla ni sanjati prije 10 godina da ću biti tu gdje sam sad. I ne žalim ni zbog jedne odluke jer svaka me dovela baš do ovog gdje sam sad. Imala sam želju da živim u inozemstvu i ta želja mi se ispunila i drago mi je da to mogu dijeliti sa osobom koja je bila uz mene sve te godine, osoba kojoj sam neizmjerno zahvalna na podršci koju sam imala i oko bloga.

P.S. On je često iza kamere za moje slike na Instagramu. #instagramhusband ♥

Koji su inspirativni Instagram profili vezani za hranu koje rado voliš pratiti?

Gore sam spomenula home i fashion profile, a od onih food profila volim jako vidjeti što rade @uvijekgladna@hungry_anja@majachocolat @vicky_bakery 🙂

Postoje li određeni ritmovi koji ti pomažu za vrijeme kuhanja?

Defitivno! Kad ne gledam Masterchef Australia, defitivno si pustim neki lagani house ili jedan od videa s festivala Tommorowland u Belgiji. U tom trenutku postoji samo hrana, glazba i ja. Da nema glazbe kuhanje nebi fukcioniralo.

Što si o kuhanju naučila od mame?

Jako puno toga, i još uvijek učim. Mama je uvijek na liniji, pogotovo kad pokušavam napraviti neke klasike kao što su kremšnite ili mlinci. Ona ima super savjete, uvijek je tu za mene i iza sebe ima godine i godine iskustva.

Tvoje želje za budućnost bile bi…?

Želja ima puno, ali ona najveća je poslovna samostalnost. Iako sam trenutno u vodećoj pozicji jednog manjeg hotela, htjela bih se osamostaliti i krenuti u vlastiti posao. Neki planovi su već tu, neki još u izradi. Ja sam veliki sanjar i pozitivac, i uvjerena sam da ću tu želju brzo ostvariti (i podijeliti na Instagramu).

                                                  

Koji su tvoji savjeti za sve one koji još uvijek samo sanjaju svoj san?

Nemojte da vam ljudi govore “spustite se na zemlju”. Ako ste sanjari, nastavite sanjati i radite na tome da taj stan ostvarite. Trebat će vam puno rada i puno riskiranja, ali vjerujte mi, sve će se isplatiti.

Jer što je najgore što se može dogoditi? Da ne uspijete? Uvijek ćete moći reći da ste probali, jer ako ne probate nikad nećete znati. Za kraj, jedna divna izreka koja me prati posljednjih godina: “WHAT IF I FALL?” – “OH, BUT MY DARLING, WHAT IF YOU FLY?”