Menu
LIFESTYLE / INTERVJU

Instagram mjeseca: Eli Novaković

Razgovarala: Dora Ivić

Eli Novaković je brand dizajnerica čiji poduzetnički duh pomaže i ostalima u ostvarivanju njihovih vizija. Naime, ništa ne predstavlja zadovoljstvo kao postizanje onog što si jednom zamislio i odlučio postići, a u motiviranju za postizanje takvih ciljeva nema boljeg saveznika od Acro planera koji je oživio zahvaljujući ideji Eli Novaković. Nije tajna kako su na našem lifestyle kolažu često osobe koje nam svima mogu poslužiti kao dobra inspiracija, stoga smo ovaj mjesec u rubriku Instagram mjeseca ponosno doveli poduzetnicu od koje se, zahvaljujući njezinom izvrsnom smislu za biznis i dizajn, može puno toga naučiti.

Eli obožava šetnje, dobru knjigu, prirodu, trčanje, druženja i večerice, a kao predivno mjesto za putovanje ponajprije izdvaja Singapur iza kojeg slijede Bruseels i Pariz. Nadalje, ističe kako je dobra organizacija ključ njezinog uspjeha,  a svima onima koji još uvijek sumnjaju u uspjeh vlastitih ideja poručuje: ”Ako sumnjate u svoj uspjeh takvi će biti i rezultati, a ako netko treba vjerovati u ostvarenje istog – to ste vi sami :)”

Kako se javila ideja za Acro planer? Kome je sve namijenjen?

Bila sam još na fakultetu na zadnjoj godini i tada nije postojao planer za studente. Targetirajući studente od 18-25 godina koji nemaju kupovnu moć, zaključila sam bih voljela proširiti ciljnu skupinu, a kako sam smatrala da svaki čovjek treba imati definirane svoje ciljeve kako bi iste mogao i ostvariti, Acro je postao planer koji pomaže ljudima da postave i ostvare svoje ciljeve, a samim time, ostvarivanje njihovih ciljeva naš je najveći cilj.

Možemo li očekivati uskoro nešto slično Acro planeru?

Acro će imati svoj nastavak s vrlo posebnom pričom, ali datum lansiranja četvrte kolekcije još nije poznat. Nešto slično osim Acro planera za sada nije u planu.

After gym – nurturing time ? #acrossthegoals #bouviercosmetics #thedaydreamings #palaisdesthés

A post shared by Eli Novakovic • ACROSSTHEGOALS (@acrossthegoals) on

Beautiful @slakipalaki with her rucksack essential captured by @niivesb #acrossthegoals #thedaydreamings

A post shared by Eli Novakovic • ACROSSTHEGOALS (@acrossthegoals) on

Par savjeta za što bolju organizaciju?

List papira ili planera, popis aktivnosti i obaveza, prioretiziranje i križanje odrađenog. Osobno mi je lakše krenuti sa manjim stvarima, što ih više pokrižam, to sam više motivirana odraditi sve što sam zacrtala taj dan.

Po čemu je poseban život u Švicarskoj? Koji bi savjeti bili dobrodošli onima koji se uskoro tamo sele?

Trenutno sam u fazi da svoje poslovanje širim na švicarsko tržište, pa još uvijek nisam kompetentna za savjete o preseljenju jer ni sama još tamo ne živim, ali provodim tamo dosta vremena. 🙂 Ono što je definitivno velika prednost je radni mentalitet, točnost i profesionalnost u poslu.

Home for the next couple of days ??? #thedaydreamings #acrossthegoals #baselswitzerland #lovebasel #switzerland_basel

A post shared by Eli Novakovic • ACROSSTHEGOALS (@acrossthegoals) on

Koliko je teško uspjeti u svijetu dizajna? Je li to pretežito muški ili pak ženski svijet?

Najveći izazov je pronaći zlatnu sredinu između želja klijenta i vizije dizajnera. Ne bih rekla da je teško, ali tržišni dizajn je lakše shvatljiv, a to je nekako grana u kojoj sam se usmjerila. Ne bih rekla da je bitno je li dizajner muškarac ili žena 🙂

Fotografija: Instagram

Kako jedan dizajner dobiva ideju i inspiraciju za svoje produkte?

Osobno uvijek razmišljam kojoj ciljnoj skupini se obraćam i kako bi me ta ista ciljna skupina mogla što lakše shvatiti. Definiram cilj projekta zajedno sa klijentom, poslušam njegove želje i razmišljam na koji bi način kreativno mogli prenijeti željenu poruku. Inspiracija je nešto što stvarno ne znam kako dolazi, ali dolazi samo po sebi. Možda čak i iskustvom.