Menu
KULTURA

Na na 12. INmusic festival stiže još 6 izvrsnih domaćih bendova!

Piše: Paula Marasović

Ako ste mislili da Darko Rundek, Gatuzo, Them Moose Rush, The Bambi Molesters i repetitor jedini domaći izvođači na ovogodišnjem INmusic festivalu, prevarili ste se. Jer stižu pojačanja i to u vidu, And The Kid, Killed a Fox, Grandiose Delusions, Human, Shin i Clone Age.

And The Kid  zagrebački je indie-rock band nastao 2011. godine. Njihov debitantski album ˝Factories˝ objavljen je 2013. godine, a 2015. godine objavljen je njihov hvaljeni drugi album Grand Mal. Karakterizira ih snažan gitarski zvuk, a pjesme su popraćene tematikom nedostataka ljudskog duha. 

Killed a Fox– još jedni zagrebački rockeri aktivni od 2006. godine, a nose status jednih od najboljih bendova u regiji. Njihov prepoznatljiv zvuk negdje je između alternativnog metala i psihodeličnog rocka. Do sada imaju objavljene albume ˝Fluoresence˝ iz 2009. i ˝Spring of Sloth and Haze˝ snimljen 2013. godine.

Grandiose Delusions osim na INmusic-u, novi su bend i na domaćoj glazbenoj sceni. Ova glazbena četvorka započela okupila se tek prošle godine, a iza sebe već imaju  svoj prvi singl ˝Have no fear˝.

Iz naše metropole dolazi još jedan sjajan bend koji će nastupati na najpoznatijem zagrebačkom festivalu, a oni su Human nastali 2013. godine. Njihov debitantski album ˝Plan B za Dan D˝ objavljen je 2015. godine, a najavljen je singlovima ˝Kusur˝ i ˝Zaiglana djeca˝. Trenutno  rade na novom albumu s kojeg su objavljeni singlovi ˝Nule˝ i ˝Muzička želja˝.

Slijedi odličan melodični, također zagrebački, bend –  Shin, također nastao 2013. godine u Zagrebu, a čine ga članovi iz Zagreba, Karlovca i Siska. Od samih početka Shin je samostalno izdao dva izdanja album ˝Running Sick˝ iz 2014. godine i  EP ˝Metamorphosis˝  objavljen prošle godine.

I poslijednji od naših domaćih pojačanja je Clone Age, rock bend iz Čakovca. U svojem petnaestogodišnjem djelovanju imaju velik broj autorskih nastupa i gostovanja na mnogobrojnim festivalima u Hrvatskoj i regiji. Uz prvi album ˝Clone Age˝ iz 2004. godine, EP ˝Break your wall˝ iz 2007. i mnoštvo snimljenih singlova. U 2016. godini snimljen je i album ˝Fuse˝, pod producentskom palicom Marka Mrakovčića. Album je od strane struke i publike odlično prihvaćen uz velik broj pozitivnih domaćih i inozemnih recenzija i kritika.

Tako će na ovogodišnjem INmusic festivalu, uz bok slavnim Kings of Leon, Arcade Fire, Alt-J, Kasabian, Michaelu Kiwanuki, Flogging Molly, Darku Rundeku, Slaves, Repetitoru, Orchestra Baobab i ostalim poznatim glazbenicima, pridružiti i naši domaći bendovi. Svakako ne zaboravite kupiti kartu, jer svakim danom sve ih je manje i u konačnici, podržati domaće snage na Jarunu!