Menu
LIFESTYLE

10 praktičnih ideja iz IKEE

Već je stara priča da se s malo novca i puno mašte mogu napraviti čuda i da ne trebate biti dizajner interijera kako bi vaš životni prostor postao oaza kojoj se uvijek rado vraćate. Neki podaci govore da prosječna osoba čak 87% vremena u danu provede u zatvorenom prostoru, bilo da je riječ o životnom prostoru, bilo da je riječ o radnom mjestu. Upravo iz tog razloga, naše okruženje trebalo bi biti čisto, uredno, održavano i, ne manje bitno, estetski privlačno. Uredan prostor u kojem se osjećamo ugodno i udobno čuda čini, ne samo za naše raspoloženje, nego i za našu motivaciju i, posljednično, produktivnost. Vođeni tom idejom, našli smo 10 zanimljivih stvari u IKEI, a danas ih dijelimo s vama.

Fotografije: www.ikea.hr

Ova višenamjenska sofa se brzo i lako pretvara u pomoćni krevet za goste, a ima i stolić za kavu i odlaganje sitnih stvari. Navlaka se može skinuti i prati u perilici. Također, stane u svaki prostor, što je vrlo bitno ukoliko imate mali stan u kojem je funkcionalnost namještaja na prvom mjestu.

Police i ladice u jednom su nas oduševile! Odlične su za radne prostore i za odlaganje dosta stvari, iako ne zauzimaju mnogo prostora. Dolaze u crnoj i bijeloj boji.

 

Stolac + polica + mjesto za odlaganje ručnika. Odličan komad namještaja za kupaonice kojima je potreban red i koje nemaju mnogo mjesta za velike kupaonske ormariće.

 Ova rupičasta ploča idealna je za odlaganje stvari u prostorima koji su preuski za noćne ormariće. Jednostavno je objesite na zid i odložite naočale za čitanje, knjige, časopise, čašu s vodom, budilicu, mobitel i sve ostale stvarčice koje držite pored kreveta. Naravno, ukoliko vam nedostaje mjesta u nekim drugim prostorijama u stanu, ova ploča će se također odlično uklopiti.

Još jedno odlično rješenje i to za mini kuhinje! Podesivi držač za tanjure koji se može namjestiti na širinu vaših tanjura. Ako vam je kuhinjica mala i nemate gomilu elemenata u koje stane sve što je potrebno, ovaj držač je lijep i praktičan te cjenovno svima prihvatljiv.

Ovaj organizator bi nam trebao u velikim količinama! U njega će stati sve stvari koje inače prave nered po radnom stolu i za koje nikad ne znamo gdje ih smjestiti a da izgledaju lijepo i organizirano. Evo rješenja.

Ovaj komplet od 3 kutije je odlično rješenje za organiziranje vječno razbacanih ormara. Remenje, čarape, donje rublje, nakit i ostale sitnice koje gubimo i prebacujemo s jednog mjesta na drugo, sada će dobiti dom zauvijek. 😉

Napravite mjesta za sve vaše prijatelje! Ovaj podesivi stolić možete povećavati i smanjivati prema potrebi i prilici, a ima i malu ladicu te policu za sitnice. Multifunkcionalan je i izdržljiv jer je izrađen od punog drveta.

“Uokvirite” vaša vrata malom privatnom knjižnicom, na čiji vrh možete poredati kutije sa stvarima koje rijetko korisite. Ova zidna polica napravit će mnogo mjesta za sve knjige, časopise, kućne biljke, suvenire, ukrasne kutije, fotografije i sve ostale više ili manje potrebne stvarčice. S obzirom da je polica kombinacija čelika i plastike, odlično će se prilagoditi i drugim prostorima, poput kupaonice ili male smočnice.

Za sve vas (nas) kojima je stolac omiljeno mjesto za odlaganje nošene odjeće, stiže rješenje u obliku elegantnog stalka koji na vrhu ima i plitku policu u koju mogu stati ključevi, naočale, nakit, sat i slične stvari koje svako svakodnevno koristimo.

Ukoliko vas zanimaju interijer priče, pročitajte i tekst o urbanim džunglama  te jedan o tome kako urediti minijaturne spavaće sobe.