Menu
JA, MAMA

Dječji namještaj iz Ikea tvornice mašte

Bez puno filozofije – svi obožavamo Ikeu. To je mjesto u koje odemo barem na ručak – u one njihove okruglice smo se zaljubili još u Grazu kada smo godinama odlazili jer je nije bilo u Hrvatskoj. I sada kad je došla, većina stanova ima gotovo sav namještaj iz Ikee i sretni smo – jesmo uniformirani, ali uvijek nađemo neki veseli detalj, cvjetić, jastuk ili policu koja će nas izbaciti iz mase. Kako bi se i naši mališani osjećali super ugodno u svom malom svemiru, prošetali smo Ikeom i pronašli najposebnije komade dječjeg namještaja i dekoracije koje će oduševiti vas mame i tate, a dječju sobu učiniti posebnom i voljenom.

Moj apsolutni favorit i samo čekam da Lota malo naraste i da ju kupimo – STRANDMON, dječja fotelja. Izgleda isto kao i njezina velika sestra, trenutno je dostupna u samo sivoj boji i predivna je. Posebna, drugačija i u njemu će vaši klinci obožavati gledati crtiće, listati slikovnice pa i drijemati i odmarati nožice od napornog dana.

Foto: IKEA

Još jedna fotelja koja se okreće i vašem mališanu pruža skrovište gdje može sanjariti o svim ludim nadolazećim avanturama – PS LÖMSK, okretna fotelja. dolazi u bijeloj boji s crvenim jastučićem za udobno sjedenje.

Foto: IKEA

Dječji krevetić SUNDVIK – izađite malo iz okvira i kupite smeđi krevetić. Većinom su krevetići bijeli ili u svijetloj boji drveta, no ovaj smeđi krevetić bit će pravo osvježenje u dječjoj sobi. Osim što je drugačiji, vrlo je siguran, može se postaviti na dvije razine i jedna strana se može skinuti kada dijete naraste kako bi moglo samo izaći iz krevetića ili od njega možete uz pomoć jastuka napraviti mali dječji dvosjed na kojem će vaši mališani uživati sa svojim prijateljima.

Foto: IKEA

EKORRE, Ljuljačka u obliku crvenog losa jer ljuljanje djeci pomaže u razvijanju i stvara im osjećaj za ravnotežu.

Foto: IKEA

Kada dijete krene percipirati svijet oko sebe, sve mame brzo pohitaju u dućane po Baby Gym – zašto ne izabrat LEKA drveni baby gym? Hvatanje igračaka pomaže djeci kod razvijanja koordinacije, a s obzirom na to su šarene, dijete ih lako može uočiti.

Foto: IKEA

SYNAS led prozirna rasvjetna kutija – super ideja za stolnu lampu, a i odlično mjesto gdje će vaše dijete izložiti svoje radove ili samo istaknuti najdraže predmete. Poklopac se može skinuti i unutra vaše dijete može pustiti mašti na volju i kreirati svoju lampu kakvu nitko nema. Potaknite dječju kreativnost i ostanite zadivljeni.

Foto: IKEA

DJUNGELSKOG zavjese – za sve malene ljubitelje životinjskog svijeta. Pretvorite njihovu sobu u džunglu i neka im ove zavjese budu vrata u njihov magičan svijet mašte.

Foto: IKEA

STUVA / FRITIDS – drveni sanduk za igračke, koji može poslužiti kao klupa dodate li mu ukrasne jastuke. U svakoj sobi igračke zauzimaju najviše mjesta, kada dođe vrijeme za pospremanje sobe i završetak dana, vaši mališani će sve svoje igračke moći pospremiti u veliki drveni sanduk i mirno otići na spavanje.

Foto: IKEA

BUSUNGE bijeli ormar gdje će sva roba vaših mališana biti uredno složena i obješena, a visinu šipke i polica možete podesiti kako dijete raste. Fora!

Foto: IKEA

Jako volim drvo jer odiše jednom toplinom i posebnoću, stoga je moj sljedeći odabir drvena kutija na kotače FLISAT. Zbog svoje pokretljivosti je jako praktična jer dijete samo može prenijeti igračke na drugi kraj sobe, stana ili kuće, a i usput je nevjerojatno slatka.

Foto: IKEA

Deset je nekako savršen broj da zaključim svoj odabir najljepših komada namještaja i dekoracije iz dječje Ikee. Svima vama kojima predstoji uređenje sobe, bilo za tek rođene bebice, todlere, vrtićarce ili već velike školarce želim puno dobre zabave i nemojte zanemariti dječje želje – oni žele stvoriti svoj maleni svemir, a mi smo tu da im to omogućimo.