Menu
LJEPOTA / MODA

IASIS – Modna priča o iscjeljenju

Nova kolekcija nakita brenda Aumorfia donosi priču o iscjeljenju. Postoji bolest i postoji lijek. Prostor između njih je iscjeljenje. Upravo to područje poslužilo je grčkoj dizajnerici Theano Ravazoula-Potamianou kao inspiracija u stvaranju novih komada nakita u kolekciji naziva IASIS. Izrađen od čiste kože s glatkim, baršunastim dodirom, koji je rezultat dvostranog procesa bojanja biljnim bojama, Aumorfia nakit poseban je modni dodatak koji funkcionira kao ekstenzija tijela i svakoj odjevnoj kombinaciji daje moć i snagu.

Fotografije: Promo

IASIS je drevna grčka riječ za iscjeljenje, lijek. Od rođenja do smrti iscjeljenje je trajno kretanje prirode, kontinuirani napor ljudskih bića da se nose sa svjesnošću nesigurnosti i beskorisnosti života. Rane te bitke između napretka i rezignacije su fizičke, mentalne ili psihološke. Očite ili skrivene. Za obje se treba  pobrinuti. Tamni i apstraktni, dijelovi ove kolekcije simuliraju zavoje, šavove i longete, stvarne ili izmišljene, koje koristimo za liječenje naših trauma. Osim narukvica, prstenja, remena i popularnih chokera, u kolekciji se posebno ističu bodypiece komadi, svojevrsni spoj ogrlice i remena vrlo atraktivnih varijanti koji daje snagu i najobičnijoj odjevnoj kombinaciji, te handpiece koji vrlo elegantno spaja prsten i narukvicu.

Crna koža, mekana i baršunasta, nježna prema koži zbog dvostranog procesa bojanja biljnim bojama, popraćena kopčama obloženim srebrom i napravljenima po mjeri, djeluje kao produžetak dijelova tijela odjeće, na taj način oponašajući odjeću svećenika i redovnika različitih religija diljem svijeta i oružja ratnika kroz stoljeća.

Izvlačeći snagu i moć iz tih inspirativnih ličnosti, kolekcija IASIS  je set komada čija je namjera pokriti naše rane iz prošlosti i ojačati nas za vremena koja dolaze.

Aumorfia nakit moćnog je izgleda i jedinstvenog dizajna, razigranih i fleksibilnih oblika koji  funkcioniraju u različitim kombinacijama, omataju se oko tijela, stapaju se s odjećom i postaju dio cjelokupnog outfita. Avangardni komadi jakog karaktera namijenjeni su za pojedince s jedinstvenom, beskompromisnom osobnošću i istinskim stilom. Višeslojni poligoni i pruge mješaju se kako bi stvorili ogrlice i narukvice s jakim, dinamičnim rubovima koji snažno prate zglob i liniju vrata. Jednostavnost linija spojena s otmjenim karakteristikama donosi nakit namijenjen i ženama i muškarcima.

 Aumorfia nije stvarna riječ, to je pojam izmišljen da prenese razmak između grčkih riječi “ομορφιά” (ljepota) i “αμορφία” (bez oblika). Priložiti ljepotu objekta koji se, usprkos strogom geometrijskom karakteru, nastavlja transformirati, teče s tijelom i prihvaća niz formi i oblika. Aumorfini komadi pokušavaju biti nešto više od modnog dodatka. Biti dio tijela, ljudskog pokreta, ekstenzija odjeće.

Ova nova Aumorfia kolekcija statement nakita prošloga je tjedna premjerno predstavljena uz zagrebački brend Maks Saše Maksimiljanović na Ljubljana Fashion Weeku, a od ovoga tjedna možete ju ekskluzivno pronaći u concept storeu Hysteria u Teslinoj 9 u Zagrebu.