Menu
MODA

Havaianas IPÊ kolekcija japanki – u misiji poticanja svijesti i želje za očuvanjem rijetkih brazilskih vrsta

havaianas

Havaianas i IPÊ, Institut za Ekološka Istraživanja, od 2004. godine zajednički rade na očuvanju biološke raznolikosti Brazila.

Prodajom Havaianas IPÊ kolekcije donira se 7% neto vrijednosti od prodaje svakog para sandala u svrhu formiranja dugoročnog financijskog fonda za poticanje institucionalne održivosti i istraživačkog rada u Atlantskoj šumi, džungli Amazone i regiji Pantanala.

Havaianas japanke jačaju svijest o važnosti brige za okoliš

Preko od 21 godinu, IPÊ je posvećen očuvanju flore i faune Brazila kroz sustavna istraživanja ugroženih i ranjivih vrsta, poticanja obnove krajolika i projekata koji aktivno rade na poboljšanju kvalitete života lokalnih zajednica. Za svaki prodani par Havaianas IPÊ japanki, 7% od neto dobiti donira se IPÊ fondu. To potiče organizaciju i pozitivno utječe na okoliš i zajednice u regijama gdje IPÊ djeluje. Osim financijske funkcije, IPÊ japanka služi kao i obrazovni instrument u brizi za okoliš.

havaianas

Foto: Promo

Kupujući i noseći IPÊ japanki, potrošači, pogotovo Brazilci, postaju svjesni vrsta koje postoje isključivo u Brazilu. Cilj ove suradnje je prenijeti “vlasništvo” nad brazilskom biološkom raznolikosti kako bi društvo sve više podržavalo njezino očuvanje. To je jedan od razloga zašto su potplati svakog para japanki oslikani  životinjskim vrstama, njihovim znanstvenim imenima i podacima o njihovom staništu.

Havaianas IPÊ  japanke izrađene su od prirodne gume s prigodnim printevima brazilskih divljih vrsta. Mnoge od vrsta prikazanih na printevima bile su predmet istraživanja na IPÊ institutu.

havaianas

Proizvodi IPE kolekcije prenose paletu boja i raznolikost brazilskih šuma, te ističu vrste koje postoje samo u brazilskom ekosustavu.

Ove je godine Havaianas IPÊ kolekcija dostupna je u tri predivna modela koji prikazuju faunu Brazila.

Osim  prikupljanja sredstava kroz prodaju ove kolekcije, ideja je da se potaknu svijest i želja za očuvanjem rijetkih brazilskih vrsta.

havaianas

Nastale 1962. godine,  Havaianas japanke prenose brazilski duh diljem svijeta kroz legendarne gumene potplate i vibrantni dizajn pun radosti i optimizma.

Havaianas simbolizira udobnost, sreću i slobodu u najjednostavnijem i spontanom obliku za sva stopala.