Menu
GASTRO / INTERVJU

Gastro mjesto: Superfood Juice & Smoothie Bar

Razgovarala: Dora Ivić

U potrazi za idealnom gastro lokacijom ovaj put putujemo nešto južnije i to u osunčani Split. Superfood Juice & Smoothie Bar gastro je mjesto u Splitu u čijoj ponudi mogu uživati i oni najizbirljiviji jer je to zapravo prvi splitski juice&smoothie bar koji radi kroz čitavu godinu. Na adresi Ruđera Boškovića 13 Split možete pronaći široku ponudu zdravih jela i pića, a obavezno isprobajte hladno prešane sokove, razne smoothije sa Superfood dodatcima te naše posebne napitke kao što su chia ice coffee, malinada, Limunchiada…  S druge strane, što se tiče jela ovaj lokal nudi posebnu i već popularnu pizzu od pirovog brašna u 3 verzije (tuna, pršut i vegansku verziju), a u ponudi su i dnevna kuhana jela  (sezonska povrtna juha, sezonski rižoto…). Ono što iz Superfooda posebno ističu su njihove  sirove torte bez šećera, jaja brašna, a njih radi upravo Ana Podrug koja nam je otkrila kako su te torte u potpunosti od prirodnih sastojaka  kao što su orašasti plodovi, kokosovo ulje, agavin sirup, kakao maslac i sirovi kakao. U nastavku pročitajte o čemu smo sve razgovarali s Anom Podrug,  ljubiteljicom zdravih obroka i vlasnicom ovog jedinstvenog street food restorana.

Kako ste došli na ideju za otvaranje vašeg bara? Koliko je trebalo vremena da postanete u potpunosti zadovoljni s onim što ćete ponuditi gastro ljubiteljima?

Na ideju za otvaranje bara ponukala me prvenstveno moja ljubav prema zdravoj prehrani. Godinama sam istraživala, upijala znanja o namirnicama i došao je tren kada sam smatrala da sam spremna, da mogu i hoću! Moji prijatelji vole reći da ja živim ovu priču i to je istina! Bez ljubavi prema ovome sto radim ja to, ni uz sva znanja svijeta, ne bih znala raditi! Osim toga, smatrala sam da je Splitu, u moru sličnih sadržaja, itekako potrebno nešto drukčije, nešto baš ovakvo. Od samog početka trudila sam se da bar ima dobru i kvalitetnu ponudu te da gostima ponudim ono u čemu bih i sama uživala. Sada, nakon pola godina rada mogu reći da sam u potpunosti zadovoljna s onim što našim gostima nudimo! Naravno, i dalje se svakodnevno trudimo da budemo što bolji i inovativniji a da je kvaliteta ono što je kod nas konstantno i neupitno.

Kako Splićani reagiraju na jedinstveni bar takve ponude te koliko za gastronomsku ponudu grada Splita znači jedan takav bar?
Moram priznati da su Splićani u početku bili pomalo skeptični i da im je trebalo neko vrijeme da nam daju priliku i uvjerimo ih da zdravo ne znaci ujedno i bezukusno! Po svemu sudeći, mislim da smo uspjeli i jako sam sretna zbog toga! Split je zadnjih godina zaista doživio gastronomski procvat i mislim da su ovakva mjesta uvijek dobrodošla i poželjna za jedan takav grad koji teži da bude prepoznat kao dobra i kvalitetna gastro lokacija.
Što preporučujete našim čitateljima da obavezno isprobaju kod vas? Koji bi bili apsolutni hitovi vaše gastro ponude?
 Uvijek volim preporučiti naše hladnoprešane sokove,smoothije i posebne napitke koji su svojevrsna okosnica naše ponude! Mislim da neće pogriješiti ni ako se odluče za već prepoznatu pizzu od pirovog brašna. Također ne bih voljela da netko ode iz bara, a da ne proba naše jedinstvene sirove torte jer smo upravo njima razbili mnoge predrasude da torta bez šećera, brašna i jaja ne može biti fina torta!

 

Fotografija: Facebook

Po čemu je posebna vaša pizza od pirovog brašna?
Naša pizza se radi od pirovog a ne od uobičajenog pšeničnog brašna. Pirovo brašno je zdravije, probavljivije i nutritivno bogatije od pšeničnog. Također, ima i slabiju vrstu glutena pa i neke osobe koje ne podnose dobro gluten mogu uživati u našoj pizzi! Osim posebnog tijesta pazimo i na nadjev pa koristimo najbolje sastojke kao što su mozzarella, pršut…

Fotografija: Facebook

Za doručak u svojoj ponudi nudite popularne bowlove. Možete li objasniti onima koji još uvijek ne znaju što je  to, o čemu je točno riječ?
Da, u našoj bogatoj ponudi doručaka našli su se i popularni bowlovi. Riječ je o takozvanom doručku u zdjeli, vani već popularnom zdravom trendu. Radi se o kombinaciji voća, biljnog mlijeka, orašida, žitarica i sjemenki. Sve je to zaslađeno s prirodnim sladilima i obogaćeno Superfood dodatcima kao što su acai prah, sirovi kakao, spirulina, goji bobice… Ja volim reći da su naši bowlovi jedna prava prirodna energetska i nutritivna bomba za dobar početak dana! U ponudi imamo 3 vrste – čokoladni, ljubičasti i zeleni. Za svakog po nešto:).