Menu
GASTRO / INTERVJU

Gastro intervju: Cupcakesi koji će vam izmamiti osmijeh na lice

Martina Miletić po struci je agronom i nekoliko se godina bavila edukacijom o vinima. Sviđalo joj se to što radi. Bila je okružena kvalitetnim vinima i imala je mogućnost upoznati ljude sa svim čarima vina. Tijekom tih godina, upoznala je sadašnjeg supruga, zaljubila se, udala i rodila dvoje predivne djece. Ali, posao je više nije čekao, a nije bilo niti novih poslova.

No, ono što je uslijedilo, bolje je od bilo kojeg posla kojem se u tim trenucima nadala. Naime, danas je njezin posao da svaki dan kreira i peče najslađe cupcakese! Detalji su u nastavku!

Kako ste odlučili krenuti u slatke poduzetničke vode?

Naučila sam peći kolače uz svoju djecu i shvatila koliko me to uveseljava i koliko volim raditi slastice u kojima će svi uživati. I onda me u 5. mjesecu 2017. netko pitao: “Pa zašto ti ne prodaješ te svoje kolače?” Doslovno, kao grom iz vedra neba, u meni se upalila žaruljica i rekla sam: Pa stvarno bih mogla! Upisala sam prekvalifikaciju za slastičara, prošla brojna predavanja i edukacije na temu pokretanja poslovanja i krajem 11. mjeseca 2017. godine rodila se tvrtka My3Cakes, moja vlastita tvrtka.

Martinini portreti: Martina Cvek

Proizvodim male slatke cupcakese, cupcake torte i cakepopse, deserte koji uvijek izmame osmijeh na lice. I uživam!

A zašto ime My3Cakes?

Proizvodim 3 grupe proizvoda: cupcakes, cakes & cakepops koji svi u svojoj riječi imaju riječ cake, a obzirom da ionako za cupcakese i cakepopse nema hrvatskog prijevoda, ostala sam u engleskom i rodili su se My3Cakes.

Kako je pala odluka baš na cupcakese?

Kako sam postala mama, uvidjela sam da djeci nije dovoljno da torta bude fina, već da lijepo izgleda, da bude mala, dovoljno za par zalogaja, da bude šarena i vesela. Muffini su uvijek dobro prolazili kod moje djece, ali meni je nedostajalo još nešto da taj muffin bude još zanimljiviji. I tako je muffin odrastao i postao cupcake.

Foto: Grgur Žućko

Po definiciji, cupcake je mala individualna dekorirana torta ispečena u kalupu u obliku posudice. Cupcake se prvi put spominje u SAD-u u 19. stoljeću kao revolucionarni desert kojim se značajno uštedjelo vrijeme provedeno u izradi. Bili su prikladni jer su se brže ispekli u odnosu na velike torte. Zato su i mene oduševili.

Cupcake biskvit se vrlo lako zamuti i pripremi, a još brže i ispeče. A onda nastupa zabavan dio – punjenje biskvita čokoladom, vanilijom, marmeladom od marelice, coulisom od jagode, sirupom od karamele i ukrašavanje bogatom kremom od mascarponea ili šlagom od slatkog vrhnja u bojama koje god ti padnu na pamet. I jednostavno je nemoguće da ti jedan takav prekrasan zalogaj ne izmami osmijeh na lice. I to ne samo djeci, nego i odraslima.

Foto: Martina Cvek

Vaši cupcakesi imaju i zanimljiva imena. Izdvojite nekoliko favorita vaših klijenata!

Ako želim vrhunske proizvode, znači da i njihovi nazivi trebaju biti u skladu s tim, pa tako moji cupcakesi čine jednu veliku kraljevsku obitelj – Kraljevstvo My3Cakes. Uz nezamjenjive Kraljicu Vaniliju i Kralja Čokoladu trenutno se traži cupcake više pod imenom Princ Nutella, Lord Karamel je pronašao svoje poklonike, a Grofica Mess oduševljava spojem biskvita, kreme, coulisa od jagoda i meringe.

Foto: Grgur Žućko

Pečete li cupcakese po želji? Možemo li sami birati kako će oni izgledati i kojeg će okusa biti?

Naravno, pečem i po želji. Meni je bilo jako teško suziti izbor na ponudu od 15 vrsta, jer cupcakesi su slastice kod kojih ti stalno radi mašta, uvijek želiš isprobati nešto novo i skoro svaki dan bih mogla izbaciti novi okus. Zato sam ponudila opciju Kreiraj svoj okus, gdje kupac sam izabire okus po svojoj želji. Vrlo je jednostavan izbornik koji te sam vodi, pa se tako kreće sa izborom biskvita, pa punjenja, pa kreme i na kraju ukrasa. Znači, u 4 koraka kupac kreira svoj vlastiti okus i još kutija stiže dostavom.

Što je još u ponudy My3cakesa i imate li u planu neke novitete?

U redovnoj ponudi My3Cakes imam i cupcake torte. A da odmah i pojasnim, to su cupcakesi dekorirani u obliku torte ili nekom drugom obliku. Cupcake torte su vrlo praktične jer nema noževa, rezanja prevelikog ili premalog komada, jednog okusa cijele torte. U cupcake tortu stavi se okusa koliko želiš, jer svaki cupcake je mala dekorirana torta za sebe. Vrlo su popularne u rođendaonicama i za dječje proslave općenito, iako su i odraslima jako primamljive.

Cupcake torta Jednorog, arhiva My3cakes

Tu su još i cakepopsi, kuglice na štapiću koje se rade od raznih biskvita, spajaju sa nutellom, čokoladom, marmeladom i umaču u čokoladu i posipavaju najšarenijim ukrasima.

Cakepops, foto: Grgur Žućko

Svaki mjesec nudim Okus mjeseca, koji se može dobiti brže nego ostali proizvodi, doslovno za 24h, dok se za ostale proizvode čeka 48h. Kada ljudi pokažu veliki interes za Okus mjeseca, tada taj okus prelazi u redovnu ponudu.

Početkom 2. mjeseca u Kraljevstvo My3Cakes stigla je u posjet Obitelj Tart. Gospođa Tart obukla je najfiniji keks od vanilije i maslaca u kombinaciji sa prefinom kremom od vanilije i bogato se ukrasila sezonskim voćem.Gospodin Tart svoje je odijelo od keksa od čokolade upotpunio kremom od čokolade i dodao najbolje čokoladne ukrase. Obitelj Tart uživa u boravku u Kraljevstvu My3Cakes i najvjerojatnije će produljiti svoj boravak.

Obitelj Tart, arhiva My3Cakes

A Kraljica Vanilija i Lady Red Velvet su zaključile da se Kraljevstvo My3Cakes treba pripremiti za ljeto, pa su pozvale stručnjake koji će donijeti svoj sportski duh i znanja o prehrani prilagođenoj sportašima, veganima, dijabetičarima. Obitelj Fit stiže ubrzo nakon Valentinova.

Kako ih možemo naručiti i gdje ih možemo kupiti?

My3Cakes proizvode možete naručiti putem weba, na mail [email protected] ili putem telefona 099 859 1366. Trenutno su My3Cakes prisutni samo online, ali radim na otvaranju vlastitog prodajnog prostora koji će biti prodajno-izložbenog tipa, te sam u pregovorima i s nekim kafićima koji bi cupcakese vrlo rado uvrstili u svoju jutarnju ponudu uz kavu.