Menu
KULTURA

Funk je živ!

Piše: Marinela Stjelja

Obožavatelji funka ovog su vikenda imali priliku uživati u pravoj poslastici. Jedan od dugovječnijih bendova hrvatske glazbene scene proslavio je svoju 20 godišnjicu postojanja u zagrebačkoj Tvornici kulture,a fanovi Songkillersa su došli na svoje. Tvornicu su tako ispunili zvukovi popa, funka, balada, melodičnog saksofona, zaigranih klavijatura, žestokih rifova i dinamičnih bubnjeva. Sve to najbolje opisuje bend koji se ne boji koketirati s glazbenim žanrovima i stvarati pjesme u suradnji s drugim zanimljivim glazbenicima.

Fotografije: službeni Facebook Aquarius Recordsa

Veliki Pogon koji prima do čak 1600 ljudi bio je ispunjen svim generacijama, starijim, vjernim fanovima, obiteljima s manjom djecom i mlađim generacijama koji nisu odoljeli zaplesati na groznicu subotnje porcije funka. Vesela disco rasvjeta modernizirala je duh nekih vremena koja i dalje žive kroz nezaboravne pjesme koje su Bane i njegova ekipa servirali željnoj publici. Euforija se nastavila s veselom pojavom crvenih svjetala i kompletnog benda uz šarm zanimljivih instrumenata i gostujućih lica, prijatelja iz Mangroovea, Baby Dooksa i nezaobilaznog Nikole Marjanovića.
Svirka je započela uz opuštene pozdrave s publikom,a bilo je tu i najvećih hitova, kao što su „Sreća“, „Nitko kao ti“,“ Sve si uzela“, „Malo ljubavi“, „Tako volim što te znam“ i još mnoge druge.Pred kraj dvosatnog koncerta izveli su i hitove legendarnog Dina Dvornika :“Zašto praviš slona od mene?“, „Ti si mi u mislima“, i pjesmu koju su Bane i Dino zajedno napisali, „Nadahnuće“.

Publiku je posebno razveselio i nastup njihovog velikog prijatelja, Nikole Marjanovića koji je s njima otpjevao „Nisi tu“, „Dio mene“ i još nekoliko pjesama te se vratio i pjevao na bis.
Često se pojave određeni koncerti koje ne treba posebno promovirati već se traži karta viška, a atmosfera koja se osjeti je prirodna i vedra. Songkillersi nisu nikako ubili pjesmu već su je oživjeli i postavili trendove za nove generacije i pokazali kako njihovo vrijeme nije završilo.