Menu
JA, MAMA

Enigma zvana ovlaživač zraka

Dok nisam dobila dijete, ovlaživač je za mene bio jedna velika enigma, štoviše mislim da nikada nisam ni upotrijebila tu riječ dok Lota nije došla na svijet. S obzirom na to da je Lota rođena u ljeto, tek s njezinih dva mjeseca, ova riječ postala je predmetom raspravljanja na kavama s također novopečenim mamama.

Naime, za sve koji ne znate ili niste sigurni – ovlaživač je uređaj koji u zimskim danima vlaži prostor i uz njega više nema suhog zraka, bola u grlu i začepljenog nosa.

Postoji više vrsta ovlaživača, a onaj koji ćete vi najvjerojatnije izabrati, kao i ostatak roditelja, je onaj u koji možete staviti i eterično ulje kako biste bebi olakšali disanje prilikom prehlada i onaj koji u sebi ima svjetlo koje vam super dođe pri noćnom hranjenju, presvlačenju ili pokrivanju. Iako sam intenzivno pretraživala koji ćemo ovlaživač objeručke primiti u naš dom, jedan smo dobili na poklon i imao je sve od navedenog – svjetlo, mogućnost za umetanje eteričnih ulja i više stupnjeva ispuštanja pare. Dok je Lota bila malena i dok smo se budili po noći bio je idealan jer smo mogli nadopuniti vodu, s obzirom na to da je bio kapaciteta od svega 300 ml. Sada kada je Lota već odrasla…16-mjesečna toddlerica ne budimo se više po noći i tražili smo ovlaživač koji će bez prestanka raditi cijelu noć.

Jedan od bitnih faktora na koji morate paziti je i tišina vašeg ovlaživača, jer zadnje što želite je da vam pored uha zuji neko čudo i da vas doslovno tjera na wc jer voda žubori i samo vam podsvjesno stvara nelagodu. Naš prvi bio je takav – ali opet, s obzirom na buđenje, mogli smo odrađivati i svoje potrebe usred noći i nije nam to smetalo. Naš novi, jednolitreni ovlaživač, tih je kao bubica, na najjačem stupnju puštanja pare izdrži i 10 sati i daje nam divne i umirujuće boje i služi kao zaista idealno noćno svjetlo. Sada kada je krenula sezona prehlada, nekoliko kapi prirodnog eteričnog ulja od eukaliptusa ili mente i vi i vaše maleno ćete spavati kao bebe.

Izabrala sam za vas nekoliko predivnih ovlaživača koji su baš svaki predmet moje žudnje. I trenutno dok sastavljam ovaj popis zapravo postajem svjesna koliko sam stara jer me nešto poput ovlaživača toliko veseli i da više ne duljim i ne zamaram vas svojim žalopojkama o svojim godinam, tu je mojih top 5.

Bambinoshop.hr

Mall.hr

Beurer.com.hr

Emmezeta.hr

Mamina ulja