Menu
LIFESTYLE

3 koraka do savršenog dnevnog boravka

dnevni boravak

Sve što trebamo nakon napornog dana je zavaliti se u fotelji i uživati. Nažalost, često atmosfera kojom odiše naš dnevni boravak i nije onakva kakvu želimo i trebamo. Prostor u kojem provodimo mnogo vremena mora biti odraz naše osobnosti i odašiljati „dobru vibru“. Ne morate biti dizajneri interijera kako bi vaša dnevna soba postala idilična, a mi vam donosimo tri komponente koje će svaki dom učiniti ljepšim i toplijim.

Cvijeće

Oplemenite svoj dom i osjećajte se ugodnije. Sobno cvijeće potiče kreativnost i popravlja raspoloženje, a svi znamo koliko je to bitno, pogotovo kada imate slobodnog vremena i želite to vrijeme za sebe. Prekrasna orhideja ili par malih kaktusa umanjit će vašu nervozu, a žive boje daju dozu svježine koja će pozitivno utjecati na vaše mentalno zdravlje.

Mirisne svijeće

Lavanda i metvica ili možda kombinacija vanilije i čokolade? Odaberite mirise koji odgovaraju vašoj osobnosti i uklopite ih svoj dom. Zapaljenje svijeće ispunit će vaš dom energijom i podići vaše samopouzdanje, a da bi pridodale šarmu i atmosferi, ne morate ih nužno paliti. Odaberite svijeće u bojama i mirisima koje volite i dnevni boravak postat će odraz vaše kreativnosti. P.s. Savjetujemo da koristite što prirodnije svijeće s prirodnim bojama i mirisima, a ako se i sami volite kreativno izražavati, izradite svijeće sami! Izrada je vrlo jednostavna, a puno dobrih savjeta možete pronaći na internetu.

Knjige

Čitanje je besplatna i zabavna aktivnost koja obogaćuje vaš duh i um, a kućna biblioteka i dalje je aktualan trend! Ispunite police naslovima koje volite i smjestite ih u vidljivom dijelu dnevnog boravka, tako ćete uvijek posegnuti za knjigom u trenucima dosade. Ne brinite, ako mislite da to nije moguće jer nemate tisuću knjiga, varate se! Manje je više, a police možete ukrasiti knjigama, vazama, voćem ili fotografijama dragih osoba i uspomena.