Menu
INTERVJU

Dean Pelić: Nikada neću biti jedan od onih koji ljubav tretiraju kao nešto površno

Razgovarala: Katarina Dropulić

Šarmantan, zgodan, kulturan i razumije žene? Da, on zaista postoji! I zove se Dean Pelić. Otkad je krenuo s pisanjem kolumni, a kasnije pretočio svoje misli u blog i knjigu nema žene u Hrvatskoj, a i šire, koja nije čula za ovog 31- godišnjeg Umažanina. Izdvojio je vremena (kojeg baš i nema) da nam odgovori na pitanja i na tome mu zahvaljujemo.

Manekenstvo, blog, knjiga i angažman voditelja na HRT-u. Kako uspijevaš sve kvalitetno obaviti?
Jedva. Jedno se vrijeme nečem posvetim više, drugo malo zapostavim, i tako nekako uspijevam sve izbalansirati. Naravno, bez pada u kvaliteti. Može se sve, ali nije lako. No ne žalim se. Drago mi je da se radi i da ima posla.

Fotografije: privatni album Deana Pelića

Drugo izdanje tvoje knjige ”Njegova strana priče Tebi” i dalje je među najtraženijim knjigama kod nas i u inozemstvu . Kako objašnjavaš toliki uspjeh?
Da, drugo izdanje gotovo je u cijelosti prodano i prije nego li je uopće stiglo na police. U pretprodaji, u samo 24h prodano je više od 700 knjiga. To je nevjerojatna činjenica. Isto tako, s ovim smo drugim izdanjem išli i na tržišta susjednih zemalja, Bosne i Hercegovine i Srbije te mi je jednako drago čuti da knjiga i tamo bilježi odličnu prodaju. A kako objašnjavam toliku uspjeh? Ne znam. Vjerojatno su čitatelji prepoznali iskrenost i činjenicu da se mogu poistovjetiti sa situacijama i tekstom u knjizi.

[addToAppearHere]

Svaki dan dobijem na desetke poruka čitatelja koji kažu da im je knjiga pomogla da shvate neke stvari i da u konačnici zavole sebe. Lijepo je to čuti. To je zapravo moj najveći uspjeh.

U tvojim kolumnama najčešća tema je ljubav. S muške strane gledišta. Ženama je zanimljivo a i čudno tvoje viđenje ljubavnih odnosa. Tko je  zaslužan za takvo tvoje poimanje ljubavi?
I meni je čudno. Zapravo mi je takvo postalo tek kada su mi počeli pisati da je moje viđenje ljubavi staromodno, tradicionalno i samim time čudno. Do tada sam mislio da je normalno. I sada to mislim i ne razmišljam radi toga drugačije.

Nikad nisam bio niti ću biti jedan od onih koji bilo što u životu pa tako i ljubav smatraju ili tretiraju kao nešto površno.

Vjerujem da je moja definicija ljubavi odnosno poimanje iste proizašlo od doma. Vjerujem da puno toga dolazi od doma, odnosno nekakvog kućnog odgoja.

Miljenik si žena, obasipaju te raznim komplimentima. Koji ti je najzanimljiviji ulet koji si doživio?
A ne znam. Ima stvarno puno poruka, još nekoliko tisuća stoji nepročitanih uopće, mada se na svaku trudim odgovoriti. Puno je uleta, većina njih su zafrkancija, makar ja to tako doživljavam. A javljaju se djevojke odnosno žene iz doslovno cijelog svijeta. Zanimljivo je to.

Što radiš kada ništa ne radiš?
To su rijetki trenuci. Ne znam ni da li postoje. Uvijek nešto pišem, smišljam za blog. Puno je i raznoraznih suradnji koje pokušavam složiti i odraditi. I obično radim do kasno navečer na blogu. Maloprije sam eto objavio novi putopis na kojemu sam radio proteklih nekoliko tjedana. Nisam tip koji voli spavati i ne znam se odmarati. A svaki slobodan trenutka koristim da budem vani; priroda, šuma, plaža… svejedno mi je. Nisam tip osobe koja voli biti doma. (Btw. evo vikend, subota, pola noći, a ja odgovaram na ovaj intervju! :))

Moda je prvenstveno tvoj posao. Koliko joj inače pridaješ pažnje? Koji su ti omiljeni strani i hrvatski dizajneri?
Ne pretjerano. Znam si složiti nešto za obući i to je u principu to. Ne pratim modu, ne pratim trendove niti me to zanima. Samim time ni dizajnere. Ako mi se nešto sviđa i ako je dobra cijena odnosno ako je ok ”value for money”, to i kupim. Više manje su to nešto slabiji poznati inozemni brendovi iza kojih stoji mlađa ekipa. Volim neki urbani đir;, odnosno potpunu suprotnost od manekenske karijere u kojoj sam uvijek u odijelu.

Da nas više ne držiš u neizvjesnosti – koji je tvoj tip cure? 
Jednostavna. Smiješna. Zabavna. Blentava. Opuštena. Inteligentna. Pustolovnog duha. Ako me pitaš o fizičkom izgledu, volim svjetlije cure. Govorio sam uvijek plavuše, a onda kada sam pokazao primjer, rekli su mi da to nije plava kosa već boja meda. Tako da eto, ispalo je da volim medene djevojke! 🙂 Padam na detalje; zelene oči, kosu do ramena, pjegice i slično. Nemam tip cure, ali svaka koja mi se svidi ima određenu sličnost premda se zaljubim u različitu stvar.

Putovanja su također tvoja strast. Imaš li svoju omiljenu destinaciju?
Putovanja su sve. Jedino na što trošim novac. I zadnju kunu ostavljam na putovanja. Nedavno sam bio u New Yorku i to mi jedno od najdražih, zapravo najdraže putovanje ikad. Planiram uskoro na Kubu. Volim otoke, more i sve što se nadovezuje na isto. Volim povijest i uvijek me prije dobiju starija nego nova mjesta.

Za kraj, jedno neizostavno pitanje. Koji su tvoji planovi za budućnost?
Krenut u neke druge televizijske vode, s nekom novom emisijom. Izdat još koju knjigu. Vratit se opet manekenstvu u inozemstvo i putovat još više i još dalje nego do sada. Pa čak i da se od toga svega ostvari samo ovo zadnje, ja ću biti zadovoljan!