Menu
LIFESTYLE

Činčile su zakon!

Piše: Marinela Stjelja

Nedavno smo otkrili nove najbolje moguće ljubimce koje možete zamisliti! Radi se o malim mekanim stvorenjima, umiljatog pogleda i znatiželjne njuškice. Zaljubili smo se u činčile!

Fotografijae:Let’s Love Chinchillas

Radi se o veoma zanimljivim životinjama koje porijeklom potječu iz Južne Amerike i mogu se pronaći u nekoliko boja: tamno i svijetlo siva, crna, bijela, smeđa, beige, blond i prošarane.  Zanimljivo je kako postoje dvije vrste: Chinchilla brevicaudata koja ima kraći rep i Chinchilla lanigera dužeg repa.

Fotografija:Let’s Love Chinchillas

Činčila je često ugrožena jer se njeno krzno koristi u modnoj industriji u izradi kaputa i bundi pa je i 2016. pokrenuta kampanja udruge „Prijatelji životinja“  pod nazivom „Činčile su zakon!“  gdje se promoviralo njihovo očuvanje te su se angažirale i poznate osobe kao Luka Nižetić, Vanna,  Iva Šulentić, Goran Višnjić i Ivica Kostelić.

Fotografije: Prijatelji životinja

Nas najviše zanimaju kao ljubimci pa smo se informirali o njihovom  održavanju. Kad u dom uvedete činčilu, dobili ste noćnog cimera jer su najaktivnije tijekom noći, kao što je to često kod glodavaca. Činčile su aktivne te se vole kretati te im treba osigurati odgovarajuću nastambu punu sjena, omiljene brikete i povremeno ih puštati po prostoru.

Fotografije: Let’s Love Chinchillas

Sudeći po činčila maniji koju svakodnevno viđamo na internetu, jako su umiljate i pitome životinjice koje se vole družiti sa svojim vlasnicima u svim prilikama. Tako ih možete pratiti na stranicama kao što su Let’s Love Chinchillas ili Cute Chumlee koje osiguravaju dnevnu dozu slatkih čupavaca i pokazuju prilagodljiv karakter životinjica koje udovoljavaju modnim izričajima za potrebe društvenih mreža. Sve u svemu, sigurni smo da će vas ovo malo stvorenje razveseliti i proširiti vam vidike u nabavi novog ljubimca!

Foto: Cute Chumlee

Foto: Let’s Love Chinchillas