Menu
INTERVJU / JA, MAMA

Dajana Civadelić: Moja djevojčica pružila mi je mir koji sam tražila godinama

Instagram profil Dajane Civadelić, u insta-svijetu poznatije kao @chilli_di, jedan je od onih feel good profila koje svakodnevno posjećujem i već duže vremena vrlo rado pratim. Dajana je, također, mjesecima na mojoj listi želja za intervju u nekoj od rubrika na Collageu. Dok sam se ja odlučila poslati mail, Dajana je bila spremna za intervju u rubrici Ja, mama. 🙂 Što sam je sve pitala, pročitajte u nastavku!

Foto: chilli_di Instagram

Dajana, nedavno si postala mama. Opiši prvih par mjeseci novog života u tri riječi!

Ljubav, mir i zadovoljstvo. Svakodnevni izazovi i pokoji trenutci grižnje savjesti. Oprostite, nisam mogla nikako stati u tri. Haha!

Bila si jedna od trudnica koja je javno pisala o poteškoćama s kojima se susretala tijekom 9 mjeseci. Zašto misliš da je važno ponekad ipak skinuti ružičaste naočale i reći kako stvari zaista stoje?
Pisala sam onako kako je bilo i kako bi mi došlo. Na mom Instagram profilu nema fejka. Kad mi je lijepo pišem i dijelim, kad nije, nema me. Tako su moji followeri znali kada sam nestala na dva tjedna s Instagrama da garant nešto veliko stoji iza toga.
I tako je i bilo. Trudna i od muka ne može živjeti mi je bio status prva dva mjeseca trudnoće.
Kasnije je sve više manje bilo pjesma, osim extra kilograma, nedostajanja starog života (onog prije trudnoće, čitaj: vino, bezbrižnost i neprospavane noći zbog istog) i pokoji hormonski slom.
Prvo tromjesječe sam u zezanciji mužu stalno govorila da zašto mi je to učinio od života, haha! Nisam bila jedna od onih trudnica kojima je to bio najljepši dio života, moj život i prije trudnoće je bio poprilično sjajan. Ali zato sada, 9 mjeseci nakon, mogu reći da život nikad nije bio ljepši. Zapravo nisam ni sanjala koliko istinski lijepo može biti.
Ipak, pored poteškoća, što ti je bilo najljepše tijekom trudnoće?
Inače sam ranoranioc i nije mi se nikakav problem ustati kako bi bila prva na plaži. Ja, muž, zora, bistro more, knjiga, miris bora i peraje je nešto po čemu ću pamtiti svoju prvu trudnoću. I masaže. Svaka dva tjedna sam išla na masaže i svim trudnicama bih preporučila isto od srca, ukoliko su u mogućnosti.
…A što ti je najljepše sada kada je tvoja djevočica napokon tu?
A što izdvojiti? Moja Nikita. Sve s njom mi je lijepo. Moja nasmijana djevojčica s rupicama. Pružila mi je jednu vrstu mira koji sam tražila zadnjih godina. Osoba sam kojoj su nemiri u krvi. Znate onaj osjećaj kao da vam stalno nešto nedostaje, svega ima, ali nedostaje ona točka na i. E pa ta malena točkica je meni moja Nikita. Zaokružila mi je život u najljepšem mogućem smislu i učinila nas najsretnijim ljudima, mamom i tatom.
Kako izgleda život tvoje male obitelji na moru? Biste li se ikad preselili na kopno?
Živimo u malom mjestu. Naši roditelji su udaljeni od nas 5 minuta što mi je u ovoj fazi života jako bitno. Želimo da Niki odrasta u blizini svojih baka i obitelji. Ja sa svojom bakom imam jednu od najljepših životnih veza pune ljubavi i nježnosti, onu iz bajki i želim da ona to ima sa svojim bakama. Nikada joj to ne bih mogla oduzeti. Sve dok si možemo priuštiti avionske karte i u bilo koje doba dana otići na drugi kraj svijeta, nadomjestiti neke stvari koje nemamo u našem malom gradiću, do tada nećemo razmišljati o preseljenju na kopno.
Vjerujem da je na ovoj strani život puno kvalitetniji i ugodniji od onoga u velikim gradovima. Dani nam se sastoje od maženja, muzike, šetnje po plažama. Jedemo iz bakinog vrta, kuhamo, družimo se s onima koje volimo. Planiramo zajedno sve one zajedničke avanture koje jesu i koje će tek doći.
Koliko ti znači tvoja Instagram zajednica i mame s kojima si svakodnevno u kontaktu?
Instagram je zajednica koja me čini sretnom i tek u fazi trudnoće i ovom periodu sada sam uvidjela kolika je golema moć ove mreže, koliki support dobivam na dnevnoj bazi od divnih žena, majki, a sada već i nekih ozbiljnih Instagram prijateljica.
Što bi iz sadašnje perspektive poručila Dajani na početku trudnoće?
Draga Dajana, sve će biti u redu, kao i uvijek.