Menu
GASTRO / INTERVJU

Cat Caffe: Mačkoljupci su došli na svoje!

Ni mi nismo ostali imuni na najave otvorenja prvog zagrebačkog kafića koji udomljava mazne četveronošce. Odlučili smo malo pročavrljati s njihovom ekipom i otkriti zašto je to tako poseban kafić i po čemu je drugačiji od ostalih koje možemo naći u gradu.

Udobno se smjestite i pripremite za priču o Cat Caffeu!

Kako se rodila ideja za stvaranje prvog jedinstvenog Cat Caffea u Zagrebu i jeste li već imali kakvog ugostiteljskog iskustva?

Naši vlasnici, Domagoj i Maja Mudrovčić Garvan veliki su ljubitelji životinja, čemu svjedoče i njihove preslatke tri mačke i tvor. Na svojim čestim putovanjima po svijetu nekoliko su se puta susreli s konceptom Cat Caffea (primjerice u Londonu i Ljubljani) te se tako rodila ideja za otvaranje prvog takvog hrvatskog kafića. Otvaranje Cat Caffea planirali su nekoliko godina, a prethodno nisu imali ugostiteljskog iskustva.

Foto: Visit Ljubljana

Po čemu biste rekli da je još ovaj kafić i projekt poseban?

Cat Caffe Zagreb poseban je projekt ne samo po tome što je prvi svoje vrste, već i zato što kroz njega želimo podići svijest o udomljavanju životinja kao i potaći bolje uređenje zakona o dobrobiti životinja u Hrvatskoj.

Odakle su stigle mačke koje žive u Cat Caffeu?

Svih naših sedam mačaka udomljene su iz udruge Faun iz Kutine. (Ako niste znali, dobile su imena prema likovima iz serije Orange Is The New Blackšto je genijalno, op.ur.).

Fotografija: Cat Caffe Zagreb

Kako je potrebno urediti prostor kako bi bio savršen za suživot četveronožnih i dvonožnih pojedinaca?

Pri uređivanju prostora susreli smo se s nekoliko prepreka nekarakterističnih za uobičajene ugostiteljske objekte. Primjerice, na ulazu u kafić nalaze se dvoja vrata, kako bismo osigurali da mačke ne izlaze van. Također, šank je ograđen staklom kako bi ih spriječili da ulaze u prostor pripreme pića. Moramo spomenuti i naše vrijedne suradnike iz Mao Mao grebalica i Pawsomea, tvrtke za izradu pet-friendly namještaja uz čiju smo pomoć uspjeli efikasno i elegantno urediti prostor kafića.

Kakva su pravila kod posjećivanja ovog caffea?

Pravila kod posjećivanja Cat Caffea jasno su istaknuta po čitavom kafiću i zapravo su vrlo jednostavna:

  •       Nemojte hraniti mačke (svaka od njih ima svoju posebno prilagođenu prehranu!)
  •       Pričekajte da mačke same uspostave kontakt s vama – nemojte ih ometati pri jelu, spavanju ili ih podizati i na bilo koji način gnjaviti
  •       Nemojte stvarati buku u prostoru – na to su mace posebno osjetljive.
  •       Mačke je dopušteno fotografirati, ali bez bljeskalice kako ih ne biste uznemirili.

Prespavaju li mačke u svojem novom domu?

Cat Caffe je dom svim našim mačkama te one u njemu i spavaju.

Jeste li očekivali toliku medijsku pažnju kod otvaranja i kako je prošao prvi radni dan?

Očekivali smo medijsku pažnju i velik interes javnosti no naša su očekivanja malo i premašena. Prvi radni dan prošao je odlično, iako veoma zaposleno, te smo se bez većih poteškoća uspjeli nositi s gužvom.

Foto: Pinterest

Postoje li još neke nove ideje koje biste voljeli uvesti u budućnosti ili mislite da ćete potaknuti i druge u Zagrebu da naprave slične projekte?

U planu imamo razna događanja u Caffeu tijekom godine, kao i daljnju suradnju s udrugama za udomljavanje životinja – javnost će o svemu  biti pravovremeno obaviještena na našoj Facebook stranici!