Menu
LIFESTYLE

Odgovor na uvijek isto pitanje: Što pokloniti za Božić?

Gradom je zavladao blagdanski ugođaj. Advent je počeo! Svjećice, okićeni trgovi i parkovi, zamamni mirisi delicija  pozivaju na šetnju gradom, druženje i degustiranje istih. Sniženja su već lagano započela, a nad glavom nam je često upitnik. Što ove godine pokloniti svojim najmilijima? Prošli smo sve one klasične darove: parfeme, odjeću, poklon bonove i sl. Treba nam nešto zanimljivo, originalno i personalizirano, zar ne? Evo nekoliko prijedloga kojima možete svojim najdražima reći koliko vam je drago što ih imate u životu. I da, originalnost se uvijek cijeni! 😉

Chia Cups by Filipa Sorko

Ona je jedna zaista svestrana žena. Kuharica je, stilistica i organizatorica Tajnih večera a početkom godine lansirala je liniju jedinstvenih šalica pod nazivom Chia cups. Poželjela si je dizajnirati nešto efektno i unikatno ponukana drugim dizajnerima. Dodatni plus je što joj je dečko akademski kipar pa je bilo lakše krenuti u sami proces izrade. Ručkice šalica su pozlaćene listerom koji u sebi sadrži postotak zlata, izrađuju se u malim kolekcijama te se vodi računa o svakom detalju. Pakirane su i omotane u posebni papir s točkicama uz poruku i karticu. Proces izrade šalica nije niti malo lagan, već zahtjeva puno preciznosti i pažnje, a svaka šalica je zaista unikat i možete biti sigurni da postoji samo jedan takva na svijetu. Za sve ljubitelje detalja, unikatne izrade te dugih ispijanja kava ili čajeva, ovaj dar je must have ovog Božića! Detalje i dodatne informacije pronađite na Filipinom profilu.

Foto: Društvene mreže brendova

Concrete Pastel Design

Divne, sirove lampe unikatne izrade.. Zvuči zanimljivo? Za ovaj novi kreativni projekt na našoj sceni zaduženi su  mlada ekonomistica Andrea Aralica i njen dečko Darko Premuzak. Sve je počelo darom za rođendan njenom tati. „Beton je osnovni materijal za izradu lampi, a uz lampe, od betona  izrađujemo teglice, svijećnjake i slova.“ govori nam simpatična Andrea. Izrada lampe traje 10 do 15 dana, nakon čega kreće izrada detalja i pakiranje. Sve se radi s velikom pažnjom. Cilj im je da  ambalaža bude  iskoristiva i kasnije, a posebnu pažnju pridaju pakiranju te izrađuju THANK YOU CARD u obliku poruke koja daje završni kreativni touch. Ovaj poklon je odličan i kao detalj za ured. Ako želite nešto originalno, personalizirano, hand made, na pravom ste mjestu 😉 Obratite joj se na njenom Instagramu i pitajte sve što vas zanima!

Immaginarium terariji

U svojim redovima imate zaljubljenike u prirodu, prirodne materijale i ljubitelje detalja? Onda je ovaj poklon kao idealan za njih!  Ovi preslatki mini vrtovi djelo su Tee Logožar i njene prijateljice Zrinke Mrkonjić. Kreirani su sa željom da donesu dašak prirode i svjetlosti u vaše domove ili urede. Svaki od njih je ručni rad, a u tijeku je i božićna akcija pa možete počastiti i sebe i svoje bližnje! Sastoje se od nekoliko slojeva: drenaža, žive biljke i dekoracije, a ima ih različitih veličina.  Uz terarij ćete dobiti kapaljku za doziranje vode i upute za održavanje. „Najveći izazovi bili su odabir pravih i kvalitetnih materijala te plasiranje na tržište. Srećom, terariji se uklapaju u svaki dom i rijetko tko im može odoljeti.“ kaže Tea. Možete ih pronaći na  web stranici  ili na Instagram i Facebook profilima.