Menu
LIFESTYLE / LJEPOTA

Isprobala sam savršenstvo zvano – Botanēa!

Kad bih u jednoj rečenici morala opisati iskustvo u salonu Dessange, ona bi, bez razmišljanja, glasila ovako:

Dessange kosu pretvara u kosu iz snova.

Kosu iz snova imam posljednjih godinu dana, točnije, otkako su je u svoje ruke uzeli Dessangeovi koloristi Tihana i Velimir te stilistica Mirzeta.

I svi oni zaslužuju mnogo više od jedne rečenice. Pa, krenimo redom.

Prvi susret 

Prije godinu dana ušla sam u Dessange s vjerojatno najčešćom željom svih žena: želim drastičnu promjenu, ali da mi boja i dužina ostanu iste. I nikako, nikako ne želim šiške niti postepeno ošišanu kosu. A najmanje želim to u kombinaciji.

Mirzeta i Tihana su imale malo drugačiji plan.

Botanēa

Foto: Marina Ribar, stilistica za potrebe snimanja: Tonka, kolorist: Velimir

O da, dobila sam šiške, novu boju i postepeno ošišanu kosu. I nikad se nisam osjećala ljepše i samopouzdanije.

Ono što su postigle je da i sama mogu stilizirati kosu kod kuće na način da svaki dan izgleda njegovano i uredno, što mi prije baš i nije polazilo za rukom. Nekad me u uredu znaju pitati: “Bila si na frizuri? Ideš na neki event poslije posla?” Volim što moja kosa uvijek izgleda tako, čak i kad nisam bila na frizuri i kad u planu nemam nikakvo događanje.

Zašto volim Dessange?

Bez ikakvog pretjerivanja, ono što me najčešće pitaju gdje god da dođem je gdje se šišam. Pitanja o mojoj kosi nigdje ne izostaju, a odgovor je uvijek isti – Dessange.

Ukratko, Dessange  iznova i iznova biram zato što znam:

  • Da, sve dok se tamo šišam, nikad neću morati izgovoriti svima najtežu rečenicu na svijetu, a ta je da mi se frizura ne sviđa 🙂
  • Da me dogovoreni termin uvijek čeka
  • Da će se moja stilistica u mom terminu posvetiti samo meni
  • Da moji koloristi točno znaju što mojoj kosi treba i da neće eksperimentirati i improvizirati te da će uvažiti želje, ali i sugerirati što bi bilo najbolje (i uvijek su u pravu!)
  • Da će naslon glavopera biti dezinficiran, kao i pribor za šišanje te četke koje su k tome i mehanički očišćene te zapakirane
  • Da ću dobiti njegu najkvalitetnijim proizvodima na tržištu
  • Da neću čuti nijedan trač, već da ću sa stilistima i koloristima pričati o svemu što me zanima, ako se tiče kose
  • Da me čeka doza omiljenog časopisa i čaja u najdražoj Dessange šalici te da ću moći u potpunosti uživati u vremenu za sebe, bez buke i strke koja često vlada u salonima

Botanēa – biljna boja koja traje

Osim svega navedenog, ono što me posljednji put čekalo u salonu bila je Botanēa, prva potpuno biljna boja za kosu sa 100% biljnih sastojaka.

S magijom Botanēe me upoznao kolorist Velimir, koji u Dessangeu radi već više od 20 godina. Zato, kad su njegovi savjeti u pitanju, zaista nemam dvojbe trebam li ih poslušati ili ne.

Velimir mi je objasnio da je Botanēa biljna boja za kosu koja ne ugrožava cjelovitost vlakna kose. U procesu bojanja kose ovom biljnom bojom, ključne su dvije komponente – prah dobiven iz lišća odabranih biljaka i voda.

Još više o Botanēi rekla mi je Ivona Tržić, Educator Salon Development Specialist u L’Oréal Professionnelu:

Vruća voda koristi se kako bi se aktivirao prah koji potom oslobađa i otapa bojila koja su prirodno prisutna u biljnim prahovima. Kada se mješavina nanosi na kosu, voda u mješavini prirodno bubri vlakna kose postepeno ih otvarajući i omogućujući postepenu difuziju biljnih boja unutar kose. Rezultat: optimalna kvaliteta i dugotrajnost boje.

U srži prve 100% biljne i veganske* boje za kosu iz L’Oréal Professionnela su, objasnila mi je Ivona, tri biljke: Kana, Indigo i Sena. Biljke su pažljivo odabrane kako bi se osiguralo zadovoljstvo u performansama boje i zadovoljio kriteriji odgovornog i održivog prikupljanja sastojaka. Botanēa je, dakle, rješenje za sve žene u potrazi za novim načinom bojanja njihove kose, a idealna je za žene koje paze na to što stavljaju na lice i kosu i što općenito unose u organizam.

Najvažnije o Botanēa biljkama:
Indigo ili Indigofera Tinctoria

Njezino lišće sadrži boju koja pruža rezultate od plave do ljubičaste, idealne za smeđe i tamne baze u kombinaciji s kanom.

Sena ili Cassia Angustifolia

Pomno odabrano lišće Sene uzgaja se u nekoliko regija u Indiji. Idealna za koloriste koji žele pružiti sjaj boji. Upravo je Senu Velimir odabrao za mene.

Kana ili Henna Lawsonia Inermis

Baza za većinu naših nijansi. Idealna za pripremanje blond, bakrenih i smeđih nijansi.

 

Kad se tri „zvjezdana“ praha pomiješaju s vrućom vodom, biljna boja iz L’Oréal Professionnela omogućuje koloristima stvaranje široke palete tonova prilagodljive svakoj klijentici. Zanimljivo je da samo tri biljna praha pružaju personalizirani rezultat boje, od svijetloblond do tamosmeđe.

Botanēu sam isprobala zato što sam željela pronaći prirodan, neagresivan tretman koji daje dobre rezultate. Za mene je sjaj koji je moja kosa dobila i više nego dobar rezultat. Posljednjih mjeseci nastojim smanjiti unos štetnih tvari u organizam i važno mi je da sam što blaža i odgovornija prema svojoj koži i kosi, a sretna sam što se to napokon i vidi.

*formula ne sadrži sastojke ili nusproizvode životinjskog podrijetla.
Cijena tretmana:
Botanea Gloss: 280,00kn
Frizura na moju dužinu kose: 180,00 kn