Menu
MODA

Bella Hadid zvijezda Nike Cortez kampanje

Svjetski poznat model Bella Hadid zvijezda je posljednje Nike kampanje kojom se obilježava 45. rođendan legendarnih Cortez tenisica. Nike i Bella Hadid dali su počast glumici Farah Fawcet i njenoj legendarnoj fotografiji iz 70-ih na kojoj je u slavnim Cortezicama.

Fotografije: Promo

Nike Cortez linija službeno je predstavljena 1972. godine, a od tad je postala puno više od samo tenisica: one su rezultat želje Nikeovog suosnivača Billa Bowermana da kreira bolje tenisice za trkače koje su s vremenom postale ikone stila i apsolutni „must have“. Tenisice nosili brojni poznati trkači, krasile su Oscarom nagrađivane filmove i postale zaštitni znak hip-hop kulture.
”Tenisice Cortez vraćaju me u mladost i moje sportske početke. Te su mi tenisice pružale sigurnost i samopouzdanje da istražim svoj potpuni potencijal kao mlada sportašica”, prisjetila se Joan Benoit Samuelson, osvajačica zlatne medalje na prvom olimpijskom maratonu za žene u Los Angelesu 1984. godine.

Prva ženska verzija tenisica, nazvana Senorita Cortez, na tržištu se pojavila dvije godine nakon muškog modela, 1974. godine. Dizajn tenisice nije se mijenjao, što ih je tijekom 70- ih godina učinilo najprodavanijim Nike tenisicama na tržištu. Nike Cortez su 1977. godine debitirale i na malim ekranima diljem Amerike što je učvrstilo njihov status među ženama u Americi i šire.
Nike Cortez dobro se kombiniraju s visokom i svakodnevnom modom čime se uklapaju u različite trendove. Cortezice su dostupne na službenom webshopu.