Menu
INTERVJU / MODA

Antonella Bačić: Stylish pravnica koju obožavaju Instagram- ovisnice

Piše: Ines Vuković

Nevjerojatno sam sretna kada imam priliku upoznati mlade i sposobne ljude koji su motivacija i pozitiva. Ovih dana upoznala sam mladu, obrazovanu i predivnu djevojku koja ne zna za prepreke i granice. Ona je Zadranka Antonella Bačić, magistrica prava i modna blogerica, koja je uz sve obaveze pronašla slobodnog vremena i odgovorila na nekoliko modnih i privatnih  pitanja.

Mlada, talentirana, lijepa i modni uzor sve većem broju Instagram – ovisnica. Voljela bih čuti kako bi ti sebe opisala u nekoliko rečenica?

Prije svega hvala na lijepim i toplim riječima. Sebe bih opisala kao izuzetno spontanu osobu, nema kod mene pretjeranog planiranja i dogovaranja. Volim djelovati u najkraćem mogućem roku bez obzira o čemu se radilo. Naime, veliki sam ljubitelj putovanja i otkrivanja novih stvari, mjesta i hrane, tako da je moja spontanost najviše izražena u tim poljima. Po prirodi sam filantrop i ekstrovert, volim se družiti i upoznavati nove ljude, voditi dubokoumne i pametne razgovore uz Nescafe ili burek. Volim kuhati, jesti i naravno, ono što se da vidjeti  na mom Instagram profilu, volim modu, shopping i fotoaparat.

Prateći tvoj Instagram, shvatiš, dobro ova cura zna znanje kada je riječ o modi. Kada si shvatila da si ovisnik o spajanju nespojivog i stvaranju svog modnog izričaja? Kada je sve počelo?

 Sve je počelo nakon što sam završila srednju školu, otišla na fakultet i počela drukčije doživljavati sebe, ljude i stvari oko sebe. Ljubav prema modi rodila se od viška novca što bi ostalo nakon „roditeljske stipendije“. U početku bih trošila novac koji je ostao na kraju mjeseca, sve dok nisam došla u fazu da prvo kupim robu, pa što ostane, ide na hranu. Nakon toga su moji roditelji zaključili da su dobili malu ovisnicu o shoppingu, a roditelj k’o roditelj, nastoji udovoljiti djetetu koliko može. Nije baš za pohvalu, ali svatko ima svoje male poroke, a mislim da su moji koliko-toliko bezbolni, barem psihički (smijeh)!

Kada bi u tri riječi morala opisati svoj stil, koje bi to bile?

Otkačen, atraktivan, dinamičan.

Imaš li modne uzore?

Dok sam bila mlađa, modni uzor bile su mi tete iz časopisa. Međutim, što sam bila  starija, sama sam počela stvarati svoje odjevne kombinacije bez praćenja mode, drugih osoba i listanja časopisa. Moje odjevne kombinacije odraz su moje osobnosti ili, u rijetkim situacijama, kombinacije mi budu odraz volje, na koju nogu ustanem, tako se i obučem. Ne umanjujem time važnost i uspjeh osoba koje su istaknute u modi, ali isto tako naglašavam da ih vjerno ne pratim i ne kopiram.

Što misliš, je li za dobar styling potrebno odvojiti puno novca?

Ovo pitanje mi je jedno od dražih. Kategorički tvrdim da za dobar styling nije potrebno izdvojiti puno novca. Mogu za primjer dati sebe kao i još mnogo cura koje i sama pratim na Instagramu. No, spoj jednostavnosti, profinjenosti i ekonomičnosti se rijetko viđa. Nisam ljubitelj skupih krpica i ne, nije sve što je skupo ujedno i lijepo. Modni izričaj sastoji se od mnogo elemenata koji zajedno stvaraju cjelokupni dojam. Meni osobno je draže kupiti neku krpicu koju nitko nema pa taman je kupila Bogu iza nogu za 1 dolar , nosit ću je kao da sam ju platila 5000 dolara. Na kraju svakog mišljenja postoji onaj poznati veznik „ali“ , tako je i ovdje slučaj: ALI, moram napomenuti da  za dobru bundu i torbicu cijenu ne gledam!

[addToAppearHere]

Foto: privatni album

Osim što si modna blogerica, ti si i pravnica. Moram priznati, ova kombinacija odmah me podsjetila na Elle Woods. Vidiš li se više u svijetu mode ili u sudnici?

 Moram ti priznati da si me totalno pogodila, „u sridu“, kako bi se reklo… Vidim se kako u modi tako i u pravnom svijetu, ali naravno na svoj način. Ovo je demokracija, sloboda volje i izražavanje je dozvoljeno. Sebe vidim kao buduću stylish odvjetnicu, naravno u granicama koji nalaže bonton, poštovat ću dress code, ali ću ga malo začiniti onako kako ja to znam. Ako mi to ne bude išlo, uvijek mogu jedno biti na poslu, a drugo van posla, za svoju dušu.

Tvoj zadnji projekt bio je snimanje za naslovnicu jednog modnog časopisa. Možeš li nam otkriti nešto više o tome? Kako je došlo do suradnje? Gdje ste snimali? Kako je prošlo? Sve nas zanima…

Moj zadnji projekt bio je snimanje naslovnice za Budi.in modni časopis. Ovim putem želim se još jednom zahvaliti odličnom timu, Vesni i Goranu koji su profesionalci u svom poslu, a ujedno i jako zabavne i dobre osobe u privatnom životu. Surađivali smo 2 puta, dok sam  ja zasad jedina cura koja je snimala dva puta za taj časopis. Goran me „uhvatio“ na Facebooku i pitao želim li snimati za naslovnicu Budi.in-a, naravno odmah sam pristala i ne žalim ni sekunde. Ponosna sam na sebe, na njih i njihov rad, na cjelokupan časopis i što sam bila dio njihovog tima. A kako je prošlo, zaključite sami.

Foto: Goran Čižmešija za budi.in

Antonella, gdje je granica? Kakvi su ti planovi za budućnost?

Nema granice, za one koji znaju sanjati, za one koji vjeruju u sebe, za one koji se ne boje rada, za njih granice nema. Zrelost nastupa kad prestaneš tražiti izlike i počneš uvoditi promjene. Još uvijek radim na sebi i svojim snovima, mislim da je to jedino što je bitno. Znam da će se trud kad-tad isplatiti i da ću doći do svog cilja. Planovi za budućnost su red, rad i disciplina, naravno uz dozu uživanja. Kad mi postane teško, sjetim se jednog od dražeg životnog mota: „ Najveće postignuće je da budete ono što jeste u svijetu koji konstantno pokušava od vas napraviti ono što niste“. Nastavit ću raditi na sebi i svom obrazovanju, putovati i na taj način širiti vidike, duh i ideje, a što će mi život donijeti, to samo Bog zna.