Menu
GASTRO

Antioksidans smoothie

Stiglo nam je proljeće! Konačno, lijepo vrijeme je pred nama, duži dani stižu i život se jednostavno čini ljepšim. Međutim, vrijeme je i da se bolje pobrinemo za sebe.

Antioksidansi, ali i slobodni radikali pojmovi su s kojima se možemo susresti gotovo svakog dana. No, zašto su oni uopće toliko značajni?

Slobodni radikali koji dolaze iz okoliša jednostavno rečeno štete našem organizmu i prikupljamo ih gotovo svakodnevno kroz lošu prehranu, pušenje, konzumaciju alkohola, stres, UV zračenje i tako dalje. Uloga antioksidansa u organizmu jest da štite stanice od oksidacijskog stresa, a čine ih primjerice vitamini C, E, cink, selen. Stoga smo za vas pripremili savršen smoothie ‘Antioksidans’ kako biste zdravo započeli dan i zaštitili svoje tijelo!

Za ovaj smoothie bit će vam potrebni:

Špinat – izvrstan izvor antioksidansa, kao što su vitamini A,C i E, ali također sadrži i magnezij, željezo i kalcij! I ne brinite – ne ostavlja jak okus u vašem smoothieju! J

Borovnice – bogate antioksidansima, one čuvaju i vaše srce, sprječavaju skupljanje masnih naslaga u organizmu, jačaju kosti, reguliraju šećer u krvi, a uz to su, moramo priznati, izvrsnog okusa!

Banana – odličan izvor vitamina B6, C, magnezija, kalija. Neka istraživanja su pokazala kako ovo voće brani organizam od depresije i stresa te vraća energiju, ali pomaže i u regulaciji probave i visokog krvnog tlaka!

Nezaslađeni napitak od badema – zbog visoke razine vitamina E vrlo moćan antioksidans, a pored toga odličan izvor vitamina i minerala, magnezija, kalcija, kalija, forsfora, željeza te stoga jača kosti, zube i srce!

Cimet (po želji) – osim odličnog okusa, neke studije pokazuju kako cimet zapravo sadrži više antioksidansa od primjerice špinata! Uz to, cimet pomaže i kod upala i infekcija, regulira šećer u krvi, ublažava reumatske, ali i menstrualne bolove!

Stoga, ako se u posljednje vrijeme osjećate umorno i iscrpljeno, nalazite se u stresnoj situaciji i jednostavno osjećate da vam nedostaje energije svakako preporučamo da isprobate ovu ukusnu, vitaminsku bombu! Sigurni smo da ćete se osjećati odlično!