Menu
KULTURA

Advent u Klovićevim – mjesto gdje nastaju najljepše adventske fotografije

Rekordno dobro posjećeni prvi vikend na Adventu u Klovićevim dvorima otvorio je u subotu koncert grupe Cubismo uz čije je hitove plesala publika na platou Gradec. Više od 100 000 lampica, jedinstvena atrakcija za fotografiranje, odlična gastro ponuda i dobra zabava, bili su zanimljivi tisućama gostiju koji su posjetili Advent prvog vikenda nakon otvorenja. Nakon što je u prethodne dvije godine, čarobnim okvirom u kojem nastaju najljepše adventske fotografije, osvojio društvene mreže, Advent u Klovićevim dvorima u ovogodišnjem izdanju dodatno je iznenadio sve goste. Čak tri foto pointa na kojem nastaju najljepše uspomene „uhvaćene“ kamerom ili mobitelom oduševile su i mnoge poznate koji nisu odoljeli druženju na platou Gradec: Ana Radišić, Lea Mijatović, Lana Gojak, Vinko Filipić, Sanela Seferagić, Zoran Aragović, dizajnerski dvojac Twins, Vjeko Mandić, Tomislav Grgić i brojni drugi.

Omiljena blagdanska manifestacija na krovu grada koncertom veselog sastava postala je prava fiesta. Nakon Cubisma, glazbena pozornica na platou Gradecgotovo svaki dan ugostit će brojne bendovedok su petak i subota rezervirani za najpoznatija imena domaće glazbene scene: Tram11, TBF, Gustafi, Songkillers, Dino Dvornik Tribute band i Ljetno kino. Osim za najbolje koncerte, Advent u Klovićevim treba rezervirati i za posebno gastronomsko iskustvo.  Kobasito, Rasputin, Apres-ski, Sidro, Sarmagedon, Pani, M&R, Winter House, Story, 100% Istra, Jingle Mingle i Rougemarinsa svojim delicijama spremno čekaju i najzahtjevnije posjetitelje, a neizbježan je posebno sladak kutak ovog adventa „Šećer na kraju“ u kojem najukusnije deserte nude Rougemarin, Milky i Cukeraj.

Posjetitelji željni umjetnosti, u atriju samih Klovićevih dvora uživali su u maestralnim ilustracijama Zdenka Bašića s motivima poznatog romana Augusta Šenoe Zlatarovo zlato, no svakako je najviše pozornosti u prvom vikendu Adventa na platou Gradec dobila najveća senzacija, posebice među najmlađima – Djed Božićnjak koji zahvaljujući tehnologiji proširene stvarnosti u svojoj kočiji leti iznad Klovićevih dvora i radi pravu čaroliju za sve posjetitelje.Najljepšu Adventsku fotografiju ove je godine uz posebne svjetlosne dekoracije svim posjetiteljima donosi Zagrebačka banka, a blagdansku čaroliju s više od 100 000 lampica omogućio je HEP.

Program Adventa u Klovićevim dvorima i druge informacije nalaze se na službenoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/adventuklovicevim/