Menu
ECO - FRIENDLY / LIFESTYLE / MODA

adidas nastavlja borbu za oceane bez plastike

Povodom predstavljanja rezultata prošlogodišnje akcije “Run For The Oceans”, adidas Running najavio je nove aktivnosti povodom obilježavanja Dana oceana, 8. lipnja. Ove je godine cilj prikupiti čak 1,5 milijuna USD za nastavak ulaganja u obrazovanje budućih generacija o problemu onečišćenja oceana plastikom.

Podsjetimo, 2018. godine gotovo milijun trkača trčalo je u globalnoj akciji “Run For The Oceans”, a prikupljenih milijun dolara pomogli su u uključivanju 100 000 mladih i njihovih obitelji iz obalnih područja pogođenim plastičnim zagađenjem u program Parley Ocean School. Rezultat ovog partnerstva je pet milijuna pari cipela izrađenih od reciklirane plastike izvađene iz oceana.

Foto: PR

Kampanja će ove godine obuhvatiti još više trkača na još više lokacija diljem planeta. Kroz uključivanje sve više mladih i poticanje dugoročnih promjena, platforma će postati digitalni kurikulum koji djecu u školama opskrbljuje vještinama, alatima i znanjem potrebnim za zaštitu oceana. Također, djelovat će kao digitalni prostor u kojem će se mladi moći okupljati, razmjenjivati ideje i dobiti pristup događajima, mentorima i alatima. Prijave za platformu Parley Youth Activist otvaraju se na Svjetski dan oceana (8. lipnja).

Svi trkači koji se žele pridružiti pokretu “Run for the Oceans” mogu to učiniti od 8. do 16. lipnja, a utrke se mogu pratiti  putem aplikacije Runtastic. Za svaki pretrčani kilometar, adidas će donirati 1 USD za Parley Ocean School.

Globalnoj kampanji se i ove godine pridružuje lokalna adidas Runners zajednica čiji će članovi također trčati za spas oceana. Svi koji žele sudjelovati mogu postati dio ekipe i priključiti se adidas Runnersima koji će za vrijeme trajanja kampanje svakim korakom registriranim Runstastic aplikacijom prikupljati novac koji će pomoći da se počisti plastika iz oceana. Svi zainteresirani za ovu hvalevrijednu inicijativu mogu se registrirati na adidas Runners stranicama https://www.adidas.com/hr/adidasrunners/ i započeti novu sportsku pustolovinu, a na istoj web adresi se može skinuti i Runtastic aplikacija. Članovi adidas Runners zajednice imaju dostupne personalizirane planove treninga, od vođenih treninga snage  i kondicije do čak tri trkačka treninga tjedno, pod vodstvom stručnog tima uz nagrade za članove koji premaše svoje osobne ciljeve i besplatnu članarinu, a osim toga u periodu trajanja Parley kampanje sudjelovanjem na treninzima pomažu i očuvanju oceana. Sve informacije vezane uz adidas Runners zajednicu možete pronaći i na Facebook grupi adidas Runners Zagreb