Nema žene koja se barem jednom u životu nije susrela s boli u donjem dijelu trbuha i leđa, neugodnim peckanjem tijekom i nakon uriniranja ili onom nezadrživom potrebom za hitnim odlaskom u toalet. Svima je jasno – govorimo o urinarnim infekcijama.

Po učestalosti javljanja, ove infekcije su druge po redu, odmah nakon infekcija respiratornog trakta. Upravo vam zato ne bi trebalo biti neugodno govoriti o ovom problemu, kao ni potražiti pomoć jer definitivno niste same! Zapravo, sa sličnim simptomima muku muče tisuće žena.

Urinarni trakt sastoji se od mokraćne cijevi, mokraćovoda, mjehura i bubrega, te je zato izloženost bakterijama velika i prilično je jednostavno „zaraditi“ urinarnu infekciju, a često je prilično teško i mukotrpno istu infekciju i izliječiti.

Najčešći uzročnik urinarnih infekcija je dobro poznata Escherichia coli ili E.coli, koja se nalazi u našim crijevima gdje živi bez problema, ne stvarajući nam nikakve tegobe. No, kada ona dospije do mokraćnog sustava i počne se razmnožavati u prostoru koji nije njezino uobičajeno okruženje, tada nastaju problemi, a osjećamo ih kao žarenje, peckanje, bolove, stalnu potrebu za uriniranjem i slično. Prilikom (nepažljivog) spolnog odnosa, mogućnost da se E.coli ušulja u naš urinarni trakt i napravi velik nered dodatno se povećava jer se tada bakterija vrlo jednostavno može prenijeti do mokraćovoda i mokraćnog mjehura. Naravno, E.coli nije jedini uzročnik urinarnih infekcija, već to mogu biti i spolno prenosivi mikroorganizmi poput klamidije.

Gdje nastaje problem? Problem je u nereagiranju na simptome. Često mislimo da nemamo vremena baviti se ovim smetnjama i nadamo se da će se povući same od sebe. Zanemarujemo znakove za uzbunu ili ih privremeno zaliječimo i onda nas pogađaju ponavljajuće infekcije. Ovaj scenarij je prilično čest, možda i češći od onog u kojem žene potraže pomoć odmah po nastanku neugodnih tegoba.

Neliječene infekcije mogu od blagih i bezazlenih prerasti u teže i komplicirane, zato ne zanemarujte znakove koje vam vaš organizam šalje.

Gdje je rješenje? U brizi i odgovornom ponašanju prema vlastitom tijelu. Tu u pomoć priskače jedan sjajni medicinski proizvod, nazvan i say: INFEKCIJA MOKRAĆNOG SUSTAVA , koji na sasvim prirodan način liječi i prevenira urinarne infekcije. Dakle, ne radi se o antibiotiku koji dodatno opterećuje vaš organizam i izaziva dodatne neugodne simptome, već je to bezreceptnimedicinski proizvod koji sadrži kompleks Cranberry-Active™, patentirani ekstrakt ploda cijele brusnice prirodnog porijekla, a koji dokazano sprječava pričvršćivanje bakterija E.coli na sluznicu mokraćnog sustava. Iznimno je blagotvoran i potpuno siguran, pa ga bez straha mogu koristiti i trudnice. Jedina napomena je da proizvode koji sadrže brusnicu ne bi trebalo koristiti u isto vrijeme kada i uvin čaj.

Brusnica je prirodni antibiotik, a osim antibiotskog, ima i antiseptički i diuretski učinak. Osim E. Coli,  mala ali moćna brusnica može smanjiti i prijanjanje drugih patogena koji se često nalaze u  našem mokraćnom traktu. Zbog udjela flavonoida u brusnici, ona ima i antioksidacijsko djelovanje, štiti stanice od štetnog utjecaja slobodnih radikala i oksidacijskih oštećenja. Osim toga, brusnica se koristi i kao pomoć u nekim bolestima probavnog trakta kao i kod bolesti zuba i zubnog mesa jer inhibira rast bakterija koje uzrokuju nastanak zubnih naslaga. Pružite brusnici šansu i gledajte kako se brine za vaš organizam!