Piše: Dora Ivić

Nastavili smo i dalje istraživati gastronomske ideje za Valentinovo, a ovaj put se posvećujemo onima koji vole eksperimentirati u svojoj kuhinji i okušati se u spravljanju sirovih slastica. 

Prisustvovali smo radionici raw čokoladne torte u biotrgovini Priroda & Društvu u Ozaljskoj ulici u Zagrebu,  pod vodstvom Mihaele Devescovi, autorice knjiga Sirova hrana i Slatke strasti. Na radionici su se okupili svi obožavatelji sirovih torti, ali i oni koji će to tek postati. Ispred nas je Mihaela pripremala slastice uz postepeno objašnjavanje svakog koraka, pa su tako oni zainteresirani mogli razriješiti sve dvojbe koje su dotad imali.

Foto: Dora Ivić

Mihaela je objasnila kako sirova hrana nije nužno hladna, a to je upravo većina vas i odgovorila na našem istraživanju o zdravim slasticama čije rezultate uskoro i donosimo.

Tako sam i ja po prvi put saznala kako su kod sirove hrane upravo začini ti koji nas ‘’zagrijavaju’’, a svoj doprinos toplini takve hrane svakako daje i blender. On može zagrijati na otprilike 45°C.  Okupljene je  zanimalo  i kakav blender bi bio ‘’dobar blender’’, na što je Mihaela odgovorila kako bi za najbolje rezultate bilo poželjno imati onaj od 1000 W.

Čitajući blog Zdrave torte teško je ne primijetiti raznolikost zanimljivih fotografija koje dočaravaju kako Mihaeline torte izgledaju, a posebno je važno naglasiti kako su pripremane na način da budu veganske, sirove i bezglutenske što bi moglo posebno oduševiti one koji se posvećuju određenom tipu prehrane.

Torte se mogu naručiti telefonski, internetski preko web stranice bloga ili na određenim lokacijama po gradu Zagrebu. Za više detalja, obavezno bacite oko na blog gdje ćete saznati sve potrebne informacije!

Na  blogu Mihaela za sebe kaže:

Smatram se sladokuscem, ljubiteljica sam slatkog, finog i lijepog,a ujedno i zdravog. Trenuci kada sam u kuhinji i poželim se usredotočiti i uživati pripremajući jedinstvene ručno rađene torte u pozadini slušajući muziku osjećam se ispunjeno.

Nismo mogli ostati samo na ovome s dragom Mihaelom, pa smo se odlučili na idući korak te uskoro donosimo intervju gdje ćemo otkriti kako je počela ljubav prema sirovoj hrani, kada i kome najdraže priprema svoje slastice te što preporučuje svima onima koji još uvijek imaju dvojbi oko sirove hrane.