Piše: Marinela Stjelja

Srednji vijek nam dolazi u Zagreb! Mislimo kako je teško naći osobu koja će ostati ravnodušna na spomen Game Of Thronesa i sličnih serijala i koja bi odoljela otkrivanju zanimljivih duhova iz prošlosti.
Tako se u Zagrebu po već drugi put organizira ZmaJurjevo, srednjovjekovni festival koji će se i ove godine održati na Ribnjaku, 22. i 23. travnja. Ako ste se zaželjeli vitezova, autentičnih kostima iz prošlosti, drevnih sportova ali i zanimljivih tradicionalnih recepata, rezervirajte ovaj vikend za jedno zanimljivo iskustvo.

Fotografije: službeni Facebook

Festival ZmaJurjevo već druge godine organizira udruga Red Čuvara grada Zagreba te Hrvatski viteški red templara O.S.M.T.H. te mu je cilj dočarati legendarnu priču o borbi između Svetog Jurja i zmaja o čemu ćete moći vidjeti i predstavu, oba dana u 20 h.
Također poznato je kako su mnogi narodi od davnina slavili dolazak proljeća na različite načine stoga treba stvoriti nove tradicije i proslaviti ga na zagrebački način.

Tako ćete na Ribnjaku ovaj vikend moći otputovati kroz vrijeme i ući u magični svijet koji će vam dočarati neko drugo doba. Dobar razlog da malo zaboravimo na užurbano vrijeme u kojem živimo, maknemo se od smartphonea, kompjutera i odemo u našu zagrebačku oazu.

Zanimljivo je da će se moći isprobati i pivo po tradicionalnoj recepturi te će biti i mnoštvo radionica za mlađe i starije. Kome treba još jedan razlog za proslaviti proljeće u stilu i prizvati lijepo vrijeme?
Sve detalje i program možete pronaći na službenoj stranici.