Tridesete?! Spominjemo li ih u previše negativnom kontekstu? Povezujemo li ih s previše pritiska, obaveza i očekivanja? Zašto su žene ponekad prestravljene tom brojkom? Što učiniti kada uđete u tridesete? Kakvo je to pitanje?! Pa nije da nam život naglo završava sa 29… Međutim, postoje izazovi o kojima nitko ne govori. Donosimo vam 7 stvari za koje bi mnoge žene u 30-ima voljele da su bile spremnije…

Neka prijateljstva prestaju

U dvadesetima ne znaš s kojom frendicom bi prije izašla, popila kavu i podijelila nove tračeve, ali to se s vremenom mijenja. Odjednom  velike ekipe uvijek spremne za akciju više nema. Prirodno je da neka prijateljstva nestanu, neka se raziđu, a sve to dođe s odrastanjem.  Stvaraju se nova društva, društva parova, društva s djecom, društva s obiteljima. Što ako nisi ni u jednoj od njih? Što ako ste još uvijek solo, bez djece? Trebate li se osjećati usamljenima? Nikako! Ovo je odlična prilika za stvaranje novih prijateljstva i pronalazak novog društva u koje ćete se u potpunosti uklopiti baš onakve kakve jeste, pametnije, odraslije, sa stavom.

prijateljstvo

Svaka odluka za sobom povlači veće posljedice

Hod po rubu, buntovnost i hirovitost definitivno iskoristi u svojim dvadesetima, jer kada dođeš u tridesete, svaka odluka donosi neke posljedice i ima puno veću težinu. Ako razmišljaš o preseljenju na drugi kraj svijeta, učini to što prije jer kako si starija takve ideje su manje primamljive i manje ćeš biti spremna na poduzimanju takvog rizika.

Briga vas što drugi misle

Samo se sjetite koliko ste vremena utrošile sekirajući se što drugi misle o vama i vašim postupcima i koliko ste se trudile ostaviti dobar dojam na svakoga. Kako su godine prolazile, takve stvari su vam bile manje značajnije, a u tridesetima… bit će vas baš briga! Tridesete su zaista oslobađajuće godine u kojima postajemo izgrađene osobe pune samopouzdanja, svjesnije sebe i onoga što nas usrećuje.

 Date za pet

Tridesete su više nego odlične za spojeve. Stvarno, to je to! Znate tko ste, što vas zanima, što tražite… i to sve bez puno nepotrebne drame. Vidjet ćete da je daleko zabavnije izlaziti u tridesetima nego u buntovnim i nezrelim dvadesetima.

date

 Nemoj misliti o bebama, nemoj misliti o bbbb…

Mnoge žene u tridesetima koje nemaju djecu opsjednute su idejom o djeci. S druge strane, one koje imaju djecu, opsjednute su svojom djecom. Drugim riječima, mnoge pogađa „baby ludilo“ na ovaj ili onaj način.

dijete

Neprestane priče o biološkom satu

Ako ste u tridesetima i još uvijek slobodne, oko vas će se sve češće pričati o famoznom biološkom satu. Također ćete se uhvatiti kako na kavama s prijateljicama mijenjate teme o frajerima temama o plodnim danima…Stresne i teške teme, složit ćete se.  Najveći problem? Problem je što se u dvadesetima o tome ne priča  nego vas  u tridesetima samo podsjete da ti vam je  krajnje  vrijeme.

Samopouzdanje do neba

Ovo su godine u kojima se odjednom osjećate sigurnije u vlastitoj koži nego bilo kada prije. Sigurnije ste bez obzira na to što se lakše udebljate,  što vam treba dnevna i noćna krema protiv bora i što svake nedjelje vodite razgovor s mamom o tome hoće li ikad imati unučad. Šalu na stranu, ali doista se lakše nosimo s negativnim komentarima, pronalazimo više ljepote u svemu što nas okružuje i počinjemo se prihvaćati, bez obzira na sitne mane koje svaka od nas ima.

Dobrodošle u tridesete!