Uživali smo na još jednoj degustacijskog LOKAL&BOKAL večeri u omiljenom Rougemarinu. Ovog se puta radilo o večeri vrhunskih Coletti pinota, među kojima je bio i vrlo poseban i rijedak sivi pinot iz amfore koji se posluživao iz magnum boce. Goste je uvodno pozdravio vlasnik Rougemarina, chef Marin Medak, a kroz slijedove su nas vodili sous chef Luka Džamarija i vinar Franjo Kolarić.

Marin Medak, Luka Džamarija, Franjo Kolarić
Foto: Sven Čustović

LOKAL&BOKAL večera powered by Coletti (Kolarić vina) sastojala se od pet slijedova jela uz koja je posluženo pet različitih vina. Coletti su inače ekskluzivna vina limitiranih serija, a gosti su ovog puta imali i posebnu priliku premijerno kušati Coletti pinot grigio 2019.

DEGUSTACIJSKI MENU izgledao je ovako:

Za početak, posluženi su tostirano brioche pecivo s chutneyjem od grožđica i kruške te paljeni taleggio sir. Predjelo je pratio pjenušac Grigio .

Slijedile su kozice u panko mrvicama uz julienne mrkvu i tikvicu, triestina mayo, iceberg salatu i pečene cherry rajčice. Uz gore spomenuto predjelo, kozice su bile uvjerljivo najbolje jelo večere, za koje se nadamo da će se naći i na redovnom jelovniku. Izbor vina bio je Coletti pinot grigio 2019.

Rižoto s kremom od pečenog celera, pačja prsa, čips od paškog sira i čilija upareni su s Pinot noirom 2016.

Coletti pinot grigio Amfora bio je poslužen uz marinirani flank steak, brokulu s pinjolima, pire od cvjetače, karameliziranu mrkvu. Ovo je ujedno bilo i, složili su se mnogi prisutni, najbolje vino večeri.

Pjenušac rose i lagana tortica od šumskog voća uz čokoladnu zemlju, označili su kraj još jedne vrlo uspješne LOKAL&BOKAL večere.

Cijena po osobi: 200 kuna
P.S. Vino koje im se svidjelo, gosti su mogli kupiti i za doma. 🙂