Tekst i fotografije: Pola Križevac

Svi imamo trenutke kada nam nije ni do čega i tromi smo. U tim trenucima smo svjesni da gubimo vrijeme koje smo mogli korisnije provesti i iskoristiti. Kako podići samog sebe i kako se motivirati te razviti optimističniji pogled na život, pročitajte u nastavku.

  1. Okružite se pozitivnim i ambicioznim ljudima

 Okruženi ste ljudima koji imaju negativan pogled na sve oko sebe, ljubomorni su i nisu tu za vas kada vam treba jedna topla riječ i dašak nade u bolje sutra. Mislite kako se maknuti kada ste godinama prijatelji s njima, zapravo je lako. Svatko ima svoj put na koji ne ide do kraja s istim ljudima. Ako se osjećate loše u društvu takvih osoba, maknite se. Upoznajte ljude koji su optimistični i veseli, ljude s kojima ćete se smijati i koji će vas ohrabriti, ljude s kojima ćete poticati ambicije i snove. Vidjet ćete da ćete se u takvom okruženju osjećati puno bolje.

  1. Istrenirajte svoj um da misli samo pozitivno

 Koliko god bili nesigurni u sebe, morate se potruditi početi vjerovati. Ako vi nećete vjerovati da možete bolje, da možete biti optimist, neće niti itko drugi vjerovati u vas. Na vama je da počnete razmišljati pozitivno i vjerujte da kada vjerujete u nešto, to postane moguće. Možete trenirati svoj um tako da si vječito govorite u pozitivnom kontekstu i kada vam je teško, možete gledati i slušati motivacijske videe na Youtubeu ili čitati motivacijske pozitivne citate.

  1. Postavite si ciljeve

 Razmislite što želite i fokusirajte se da to i ostvarite. Uz puno truda, rada i volje možete to i ostvariti. Kada ostvarite jedan cilj biti ćete ponosni na samog sebe te ćete također biti motivirani za napredak i ostvarenje drugih ciljeva.