Bio je 25. rujan 1999. godine. U pariškom Grand Palaisu postavljena je izložba Paula Cezannea. Princ i princeza od Walesa, Charles Diana, bili su počasni gosti. Na gala večeri princeza Diana se susrela s Jacquesom Bernadette Chirac, tadašnjim predsjednikom i Prvom damom Francuske.

Bernadette je princezi poklonila malu crnu Diorovu torbu, ne znajući da će od tog trenutka nadalje ova torba postati Dianin omiljeni modni dodatak, a nešto kasnije i pravi modni klasik.

Fotografije: Pinterest

Nakon Pariza, Lady Di je posjetila dječju bolnicu u Birminghamu. Fotografija na kojoj princeza nosi svoju novu Dior torbicu i grli dječaka, obišla je svijet i stvorila pravu pomamu za torbom. Nešto kasnije, u studenom iste godine, Diana je fotografirana kako izlazi iz zrakoplova noseći tu istu torbu. Kada je torbica 1996. godine napokon stigla u dućane, u dvije godine prodana je u više od nevjerojatnih 200 000 primjeraka.

Prvo ime Diorove torbice bilo je Chouchou (Favourite), ali nije dugo trebalo da dobije ime koje joj mnogo bolje pristaje i koje s ponosom nosi i danas – Lady Dior. Diana je pristala da se torbica pametnom igrom riječi nazove njezinim imenom. Ostalo je povijest.

Ovaj vječni klasik iz Diora, čiji raspon cijena varira između nemalih 2 000 i 4 000 dolara, sastavljen je od čak 130 dijelova:  100 komada kože koji se ručno bruse, bojaju, prošivaju i potom izrezuju i modeliraju oko drvenog kalupa i 30 individualnih željeznih komada. Za izradu jedne torbe potrebno je osam sati rada, a na svakoj od njih, navodno, rade po dva firentinska umjetnika. Jedan izabire i reže kožu, a drugi sastavne dijelove slaže u cjelinu.

Lady Dior torbica danas je omiljena i među brojnim svjetskim zvijezdama i trendsettericama, poput Sarah Jessice ParkerMiroslave Dume, Chiare Ferragni  i Jessice Albe.