Razgovarala: Barbara Jutriša

Obzirom da smo mjesec ožujak posvetili snažnim i samostalnim ženama ovaj mjesec odlučila sam kontaktirati jednu u nastajanju i saznati kako se kao početnica osjećala na setu serije ”Prava žena” RTL televizije. Lucija Kajić je mlada glumica iz Zagreba, a u navedenoj seriji ima ulogu lijepe manekenke Valentine.

 Draga Lucija, možeš li se ukratko predstaviti našim čitateljicama?

Drage volje 🙂 Ja sam Lucija, gledali ste me kao Valentinu u Pravoj ženi 🙂 Studiram pravo na Fakultetu u Zagrebu, ali to mi definitivno nije jedini fokus. Imam jako puno stvari kojima se bavim i sve redom me usrećuju. Gluma, u svakom slučaju, najviše.

Mislim da je gluma jedini posao na svijetu gdje moja kaotičnost dolazi kao prednost.

Kako si ušla u svijet glume?

Sasvim slučajno! Išla sam u glumačku školu u ZeKaeM-u, međutim to nije bilo ovako “ozbiljno”. Što se Prave žene tiče, slučajno sam došla na audiciju, bez imalo treme i prihvatila ulogu Valentine kao da je već moja. Kad sam doista dobila potvrdu da je, počela sam skakati i vrištati po kući. 🙂

Kakav je osjećaj bio stati pred kamere prvi put?

Neopisivo dobar. To ne jedna vrsta one pozitivne treme, koja te tjera da daš sve od sebe i da taj adrenalin usmjeriš u što bolju izvedbu. Zapravo, mislim da sam u tom trenutku shvatila da je to nešto čime bi se mogla baviti.

 Kako ti je bilo na setu Prave žene, je li posao glumca težak?

Obzirom da sam doista nova u svemu tome i da na sve gledam drugačije, kroz oči djeteta u cirkusu, meni je bilo jako zabavno.  Teško je, fizički je zahtjevno, ali vjerujem da je tako sa svakim poslom. Ako te taj posao ne usrećuje na način da ti budi leptiriće u trbuhu, onda postane i psihički teško… I baviš se krivim poslom.

 Uz toliko pravih žena na setu, je li ti koji pravi muškarac zapeo za oko?

Uz prekrasne, jake žene s kojima sam radila, teško je muškom dijelu ekipe bilo doći do izražaja! Kolege su bili super, a vjerujem i svjesni činjenice da su u manjini.  Sa svima sam imala dobar odnos i drago mi je da je ekipa na setu bila upravo takva kakva je bila.

Koji je najbolji savjet koji si dobila na setu i od koga?

Doista mogu reći da sam na setu čula jako puno dobrih savjeta. Što se glume tiče, mogla sam bilo koga pitati za savjet i doista bi si dali truda objasniti mi i na tome sam im beskrajno zahvalna. Što se pak životnih savjeta tiče, tu je ipak Nela Kocsis moja životna mentorica! Moram spomenuti i Peru Juričića, koji bi razgovarao sa mnom i pružao mi podršku kad sam donosila neke životne odluke.

Spremaš li se za neke nove uloge?

Odradila sam još tri projekta poslije “Prave žene”. Vidjet ćemo u kojem će me smjeru sudbina odvesti, veselim se saznati.

S obzirom da  smo prošli mjesec posvetili jakim i samostalnim ženama možeš li nam reći koja žena je najveći uzor u tvom životu?

Najveći uzor u mom životu je moja baka! Doista sam blagoslovljena jakim, staloženim i samostalnim ženama svjesnim sebe. Tu je, naravno, moja majka, žena stijena.  Divim se i Neli Kocsis, kao osobi, kao glumici, kao snažnoj ženi. Doista ne mogu skratiti taj popis i stvarno sam zahvalna na uzorima koje oko sebe imam. Keep it up girls!

Posljednja epizoda serije je nedavno emitirana, a Luciji i cijeloj ekipi želimo uspjeh u budućim glumačkim pothvatima!