Razgovarala: Katarina Dropulić

Boho stil je bio tema njenog vjenčanja. Željela je nešto jednostavno i prirodno, cvjetni vjenčić, međutim nije ga mogla naći kod nas pa ga je napravila. Prijateljice su poželjele isto. Onda i svi ostali. Vjenčići, ukosnice i češljići- sve to je djelo ruku mlade dizajnerice Jelene Pokrajčić koja stoji iza brenda Lilac Vines. Ono što je trebalo biti samo za nju, postalo je posao koji svakim danom sve više napreduje. Bilo da želite zablistati na svom vjenčanju, biti primjećena na festivalu ili samo želite osvježiti svoju modnu kombinaciju, ovi dodaci su pravi izbor za vas.

Studirali ste pravo. Otkud vi u svijetu dizajna?

Još kao mala, voljela sam izrađivati stvari svojim rukama. Oduševljavalo me to što bih si zamislila nešto, a potom izradila. Taj prijelaz iz mašte u nešto opipljivo je naprosto magičan. Ideja za izradu modnih dodataka mi se javila u vrijeme dok sam tražila detalje za svoje vjenčanje. Poželjela sam nositi cvjetni vijenac, međutim kod nas ih tad nije bilo za kupiti. Dodatna motivacija se pojavila kasnije dok sam radila na content marketingu jednog online projekta vezanog uz vjenčanja. Boho stil je postajao sve popularniji među mladenkama i vukla me ideja da pokušam stvarati nešto slično. U početku sam izrađivala detalje za sebe i prijateljice, a uskoro su sa strane krenula zapitkivanja o tome gdje se mogu nabaviti. Tada sam pokrenula Facebook stranicu i rodio se Lilac Vines.

Foto: Momentum Weddings

Zašto baš Lilac Vines?

Jorgovani! Naziv je nastao iz igre riječi sa naslovom jedne od mojih omiljenih pjesama- Lilac  Wine. Svaki moj dan i sve što radim je popraćeno glazbenom podlogom pa tako i vijencima dajem imena po nekim dragim pjesmama.

Što vas inspirira?

Nekad je to sjećanje, dan, priroda, sugovornik, te glazba, naravno. Godišnje doba svakako utječe na moje radove – proljetni i ljetni vijenci su razigrani, vedrijih boja, dok su jesenski i zimski nesto zagasitiji, topliji.

Na koji način birate materijale?

Cvijeće mora biti od mekanih i podatnih materijala i izgledati što prirodnije. Polažem puno pažnje u to da vijenac bude ugodan za nošenje. Umjesto običnih cvjećarskih žica koristim puno finije, obložene žice koje izgledaju kao prave vitice vinove loze.

Mislite li da ima mjesta za sve kreativce na našoj sceni?

Uvijek ima mjesta za one koji nude kvalitetne kreacije. Zahvaljujući društvenim mrežama, danas je puno lakše prezentirati svoj rad no ikad prije. Ako radiš nešto što te veseli i želiš svoj hobi pretvoriti u posao, svakako treba pokušati.

Što je to što baš vas ističe?

U prvom redu prirodan izgled vijenaca. Djevojke me često u prvom kontaktu pitaju je li cvijeće pravo, jer na fotografijama doista tako izgleda. To mi je veliki kompliment, obzirom da tomu pridajem puno  pažnje. Svježe cvijeće je najljepše, ali nažalost ne traje dugo. Drago mi je da moji vijenci mnogim mladenkama ostaju kao dugotrajna uspomena na njihov najljepši dan.

Foto: Nikola Matić

Planirate li proširiti svoj brend?

Zasad su to cvjetni vjenčići, obruči, ukosnice i češljići. S obzirom da imam dvije živahne djevojčice, posao ide malo sporije ovu godinu. Međutim, ideja i planova ne manjka, a nije isključeno i da one budu inspiracija nekim budućim kreacijama.

Postoji li netko na kome biste baš voljeli vidjeti svoj vjenčić?

Florence Welch!

Poruka svima onima koji još uvijek stvaraju u tajnosti svoga doma?

Potražite svoju publiku. Nema boljeg osjećaja od onog kada netko prepozna tvoj rad, te kada vidiš svoju kreaciju na nekoj osobi. Definitivno bolji od onoga da stoji u kutu tvoje sobe 😉

Gdje se mogu pogledati i kupiti Lilac Vines vjenčići?

Možete me pronaći i kontaktirati preko Lilac Vines Facebook stranice, Instagrama ili e-maila hello@lilacvines.com.