Piše: Ines Vuković

Što me čini uspješnom? Zašto kroz život prolazimo vječitom težnjom za stvaranjem uspjeha? Svakodnevno se opterećujemo razlozima zbog kojih još nije ostvaren, zašto je put do njegovog ostvarenja vlastitim ambicijama teži nego što smo mislili i  na koji način vlastite ideje realizirati na najbolji mogući način.

Tako svaki dan ispočetka, 365 dana u godini, nove ideje, planovi, želje i težnje ka ostvarenju vlastitih ambicija. Nije važno koliko nam je godina ili odakle smo, čime se bavimo, svi mi dijelimo nešto zajedničko – želju i strast biti uspješan. Definicija uspjeha i uspješnosti je različita: neki od nas uspjeh smatraju biti sretno zaljubljeni i biti vjerni nekome, biti  dobar roditelj, dok velika većina uspjeh smatra biti bogat, slavan, imati moć, imati slobodu i mogućnost posjedovanja stvari i raditi stvari  kada god to poželi. Tko ne bi da može ?

I onda se zamislimo: Zašto ne bismo sanjali veliko i težili biti bogati, uspješni i raditi stvari koje želimo? Zašto bi se ograničavali u vlastitim ambicijama i smatrali se manje sposobnim za njihovo ostvarenje? Zašto ne bismo razmišljali veliko? Pronašli se u stvarima koje volimo i jurili za njima?  Zašto ne bismo bili sanjari s velikim planovima i znali kako uravnotežiti život vlastitim trudom i dozom maštanja? Potrebno je  zaboraviti na vlastite strahove i ne dozvoliti im da vas sputavaju u stvaranju nečega velikog, a još manje bojati se vlastitog neuspjeha.

Najveća greška, u današnjem „modernom“ društvu, jest da je velika većina nas mentalno programirana na sklop „autopilota“, zombi zaraze ili vlastitog zanemarivanja i dopuštanja samom sebi da radimo sve što radi društvo oko nas. Mnogi od nas nisu ni svjesni koliko brzo se zemlja okreće oko sunca i koliko je malo potrebno da nam promaknu velike prilike. Važno je promijeniti mišljenje i reagirati na ono što se trenutno događa, preuzeti kontrolu nad vlastitim životom.

Imajte svrhu, cijenite svaku vlastitu ideju i ne dopuštajte ljudima oko sebe da vam govore što je ispravno za vas, a koje stvari ne bi trebali raditi. Budite svjesni vlastitih želja, budite svjesni svega oko sebe, budite svjesni sebe!  Ne bojte se biti glasni, ne sramite se svojih ambicija, istaknite se. Biti drugačiji je drugačije:  „Što te ne ubije, to te ojača“!

Neka vam uspjeh bude hrabrost, a mašta, ideja i cilj budu slijeđene  srcem i intuicijom. Sve ostalo je manje važno!