Zasigurno se nista iznenadili što smo Instagram profil Josipe Dragun, lijepe Vinkovčanke s donedavnom zagrebačkom adresom, trenutnom njemačkom adresom i stalnom Putujemposvijetu adresom, uvrstili u našu rubriku Instagram mjeseca. Odlučili smo je pitati na koji je način najbolje iskoristiti društvene mreže, koliko joj one pomažu u životu te koji su njeni daljnji planovi.

Fotografije: Josipa Dragun

Je li ti popularnost na društvenim mrežama otvorila neka vrata u životu te koja je, po tebi, najveća dobrobit, ali i loša strana društvenih mreža?

Nikada na te rastuće Instagram brojke nisam gledala kao na porast popularnosti. Od samoga početka Instagram je bio mjesto gdje sam objavljivala i gdje objavljujem filterizirane detalje moje svakodnevice, koje su ljudi zavoljeli, i gledam na njega kao na moj najdraži hobi, ništa više od toga.
A vrata koja mi je otvorio samo su divna prijateljstva proizašla iz nekih suradnji sa prekrasnim, talentiranim ljudima. Ne želim gledati loše strane tog virutalnog svijeta, jer zadire u moju privatnost samo onoliko koliko mu ja to dopustim. 🙂

Plaši li te ovaj brzi napredak tehnologije?

Moram priznati da ne razmišljam previše o tome, jer se uvijek nastojim što lakše i što brže prilagoditi onome što dođe i izvući najbolje iz toga.

Koliko je pojedinac siguran na društvenim mrežama? Jesi li se ikad dovela u neugodnu situaciju s obzirom da često dijeliš svoje lokacije i slično?

Svi mi imamo drugačije stajalište o tome što je, a što nije za šire mase i na koji način nam sigurnost može biti ugrožena zbog društvenih mreža.  Iako sam nebrojeno puta podijelila lokaciju na kojoj se nalazim, još nikada nisam bila dio neugodnih situacija.

Jesi li ikad razmišljala o tome da svoju struku, eksperimentalnu biologiju, spojiš sa svojim hobijima i pokreneš neki projekt? Što si zamislila? Kako bi to izgledalo?

 Eksperimentalna biologija i instagram su dva nespojiva svijeta. Svaki je poseban na svoj nacin, tako da ih ne mislim spajati. Volim ih ovako odvojene.

 Smatraš li da ti društvene mreže u jednom trenu mogu postati više od hobija?

Kako mi je rastao broj followera tako je rastao i broj suradnji i u jednom trenutku hobi je počeo poprimati sve karakteristke posla i tada sam shvatila da to nije smjer u kojem želim ići. Instagram volim ovako neobaveznog. Posao imam, a za Instagram je najbolje da ostane samo hobi.

Kako pojedinac od njih najviše može profitirati?

 Nema magične formule kako skupiti followere i profitirati. Bitno je samo znati u kojem smjeru se želi ici i što za nekoga znali profitirati od društvenih mreža. Moj profit u tom virualnom svijetu su brojna, lijepa poznanstva i na tome sam zahvalna.

Kako bi opisala Josipu prije 5 godina i kako bi ju opisala za 5 godina?

Sigurno je da sam se promijenila i da ću se mijenjati, ali sebe opisujem samo kada pišem životopise i motivacijska pisma, tako da je bolje da to netko drugi odradi umjesto mene. 🙂

Koji je tvoj najveći san te jesi li na dobrom putu da ga ostvariš?

Mogu samo reći da sam jako sretna i zadovoljna kada vidim kako se sve odvija, a svi mi imamo snove zbog kojih učimo i radimo i za koje se nadamo da će se jednog dana ostvariti.

Podijeli s čitateljima Collagea svoj moto.

Budi zahvalan i radi ono što voliš!