Ća je život vengo kužinavanje – upoznali smo Ivana Pažanina, chefa za kojeg mnogi kažu kako mu uvijek nedostaje soli i maslinovog ulja

Srce kuhinje nije kuhar, nego ljudi“ slavna je izjava Carla Andresa Neffa, koji je prije nešto više od 140 godina utemeljio brand koji i danas stvara jedinstvena kuharska rješenja koja okupljaju sve strastvene zaljubljenike u kvalitetu, vrhunski dizajn i iznad svega, ukusnu hranu. Upravo je kuhanje koje nadahnjuje ljude, bili oni profesionalni chefovi s Michelin zvjezdicama ili svakodnevni amateri, razlog zbog kojeg smo zavirili na druženje koje je organizirao jedan od najpoznatijih domaćih chefova, Ivan Pažanin.

Dok o Pažaninu, ambasadoru branda Neff, svi misle da znaju sve i poznat im je kao strog te kritičan član žirija jednog cooking showa, kojem uvijek nedostaje soli i maslinovog ulja, druženje uz lonce, svježe namirnice, smijeh i dobru atmosferu pokazalo se kao odličan recept kako se opustiti nakon napornog radnog dana.

Foto: Press

Uz kolegicu i kolegu sa seta, Doris Pinčić Rogoznicu i Matu Jankovića, putoholičara, pisca, gastronoma Domagoja Jakopovića Ribafisha i drage goste, od domaće tune, preko dimljenog lubina spojenog s crnom rižom do mascarponea s jagodama, Pažanin je kroz tri tanjura predstavio jedinstvenu proljetnu priču, koju uz malo mašte, svatko može pripremiti. A upravo su takva druženja i sama bit njemačkog branda koji na jednom mjestu okuplja strastvene kreativce te kroz serviranu hranu pripremljenu u opuštenoj atmosferi želi sve nas koji kuhamo podsjetiti da je kuhanje zabava. Stari će reći da ljubav ide kroz želudac.