Već znamo da u svijetu likeova, influencera i trendova koji se mijenjaju brzinom svjetlosti nije lako pronaći uzore i zato smo izdvojili nekoliko poznatih ženskih ličnosti koje su bezvremenska inspiracija za svaku ženu.

Coco Chanel

Umrla je 1971. godine, ali njen život i dalje je neiscrpna tema kada govorimo o utjecajnim ženama. Najviše ju pamtimo kao kreatoricu male crne haljine i parfema Chanel No. 5. Coco Chanel zapamćena je kao najznačajnija osoba modnog dizajna u 20. stoljeću, a nakon što prebrojite koliko para hlača imate u ormaru, sjetite se Coco jer upravo ona je smatrala da taj odjevni predmet nije rezerviran samo za muškarce i u njenom salonu započelo je dizajniranje ženskih hlača.Coco je smatrala da je jednostavnost ključ elegancije i to ju je dovelo do statusa modne ikone. I zapamtite, trenutno loše životne okolnosti ne znače loš život i zato ne odustajte!

Lisa Simpson

💛 #streetart #lisasimpson #vegangirl #capetowngirl

A post shared by L I S A J O Y (^ー^) (@lisajoy.veganfit) on

 

Ona se glasno bori za svoja i tuđa prava, kritizira sustav, prezire seksizam, čuva okoliš, voli čitati, ima samo jednu odjevnu kombinaciju i već desetljećima podučava generacije žena o feminizmu. Riječ je o aktivistici i visokomoralnoj osmogodišnjakinji. Lisa Simpson želi promijeniti Springfield, ali i cijeli svijet i zato je ova animirana junakinja postala feministička ikona. Imali smo priliku gledati ju kao prosvjednicu, veterinarku i predsjednicu. Za Lisu ne postoje ograničenja i unatoč tome što ju društvo odbacuje, ne uživa popularnost u školi i većinu vremena je neshvaćena, ona ne odustaje od svog čvrstog stava. Ako vam ikada manjka motivacije i ženske potpore, bacite se na gledanje Simpsona, najdugovječnije animirane serije. Djevojka u narančastoj haljinici ubrzo će vas nasmijati i ohrabriti.

Alicia Keys

 

Bura pozitivnih i negativnih komentara zapuhala je kao reakcija na #NoMakeUp pokret koji je pokrenula Alicia Keys. Ovu pjevačicu pamtimo po hitovima poput: Girl On Fire, No One i Empire State Of Mind, ali i po njenom pojavljivanju na dodjeli MTV VMA nagrada u New Yorku bez trunke šminke. Neki tvrde da je cijela kampanja samo dobar marketing, ali svejedno držimo do uvjerenja da je Alicia učinila dobru stvar doviknuvši ženama da su prekrasne i bez šminke i da samopouzdanje i osjećaj sigurnosti ne bi trebali ovisiti o tome koliko ste vremena imale za nanošenje pudera i ostalih make up proizvoda taj dan. Netko nas je trebao podsjetiti na to! Ne morate baciti svoju torbicu s kozmetikom u smeće, ali pohvalite i nečiji osmijeh, a ne samo nijansu ruža.