Razgovarala: Ivona Siničković

Naš gastro tjedan nastavlja se predstavljanjem još jedne zanimljive online stanice koja će se svidjeti svima koji vole hranu i putovanja. Katie Lockhart je Amerikanka koja već nekoliko godina vodi blog Find Your Happy Plate te piše o najljepšim svjetskim destinacijama i najboljim restoranima koje na tim destinacijama pronalazi. Čak i ako su vam mjesta o kojima piše (zasad) daleka i nedostižna, uvijek možete uživati u sjajnim fotografijama koje postavlja na brojne društvene mreže i barem nakratko otputovati na Bali, otočje Galapagos ili u Dubai…

Katie Lockhart

Predstavi se našim čitateljima!

Moje ime je Katie i ja sam freelance blogerica koja piše o putovanjima i hrani, a također me predstavljaju i kao influencericu na društvenim mrežama. Živim u Brooklynu, u New Yorku. Uživam u kasnonoćnim šetnjama New Yorkom i pizzi koju pojedem sama i ne dijelim ni sa kim!

Koliko često putuješ?

Moj dom je u Brooklynu, ali trudim se putovati onoliko koliko mi to moj posao dopušta. Nažalost, u Americi to znači da ćete imati dva do tri slobodna tjedna godišnje. Tako da, kad putujem, definitivno se trudim izvući maksimum iz putovanja.

Pogled iz njenog ureda na Times Squareu

Koji je najbolji, a koji najgori obrok koji si pojela u životu i gdje?

Izbor najboljeg jela je definitivno jako težak zato što, kad god putujem, moj glavni cilj je uvijek pronaći najbolju hranu. Neka od najboljih jela probala sam u New Orleansu. Ono što mi prvo pada na pamet je nešto što mi zovemo Swine Fries. To su krumpirići sa sjeckanom svinjetinom, ljutim papričicama, smeđim šećerom i svinjećom kožicom na vrhu. Gotovo sam zaplakala prvi put kada sam to probala! 🙂

Swine Fries

Moja druga omiljena mjesta možete pronaći u ovom tekstu. Što se tiče najgorih jela, najveća greška koju možete napraviti je jest naručiti dostavu u sobu u nekom od hotelskih lanaca, kao i jesti aerodromsku hranu. Tada vam je gotovo zagarantirano da ćete dobiti loš ili prosječan obrok. I naravno, tijekom putovanja, najgore što možete učiniti je izabrati McDonald’s kao mjesto gdje ćete nešto pojesti.

Reci nam više o tvom blogu Find Your Happy Plate

Pokrenula sam ovaj blog još 2015.godine kako bih strastvenim putoholičarima davala savjete o hrani i destinacijama u svijetu. Find Your Happy Plate je mjesto na kojem možete naći inspiraciju vezanu uz putovanja, puno food porna i savjete gdje naći najbolje od toga. Bez obzira tražite li nešto luksuzno ili za nešto za skromniji budžet, pišem i fotkam oboje!

Dubai

Koja ti je zasad najdraža destnacija koju si posjetila?

Napisala sam tekst o mojih top 5 najdražih destinacija, pa bacite oko! Ipak, trenutno, moja omiljena destinacija je Bali. Ozbiljno sam razmišljala o tome da se preselim na Bali jer sam taj otok doživjela kao savršenu kombinaciju istočnjačke i zapadnjačke kulture. Tamo u jednome danu možete pojesti odličan burger, ali i uživati na plaži ili hramu, što je za mene poseban osjećaj.

Rižina polja na Baliju

Na kojim te sve platformama možemo pratiti? 

Kao što je već navedeno, moj blog možete pronaći ovdje, ali isto tako, možete me pratiti na Instagramu, Twitteru, Facebooku i Pinterestu.