Piše: Barbara Grgić

Kako najbolje započeti Novu 2017. godinu, nego popisom filmova koji nas očekuju već na samom početku – u nikome dragom, kokuznom, mjesecu siječnju. Buckle up, baby, it’s a bumpy ride.

LA LA LAND

Romantična komedija redatelja Damiena Chazellea. Za one kojima ovo ime nije zvučno, sigurno vam je poznat film Ritam ludila (Whiplash, 2014). Ryan Gosling i Emma Stone u glavnim ulogama garantiraju „šaku suza, vriću smija“, ali povrh svega, mnogo topline oko srca. Sve je to začinjeno zlatnom erom Hollywooda i jazz glazbom.

AUTOPSY OF JANE DOE

Jedan hororac za početak, nadamo se, pozitivne i nimalo strašne 2017. Ne bi to bio horor kad u njemu ne bi bilo mrtvih tijela, bizarnih ubojstava, izblijedjelih lica i puno, puno krvi.

WILD OATS

Zamislite da greškom dobijete 5.000.000 dolara! I da ste nastavnica povijesti! I da ste u mirovnini! Kako biste ih potrošili? Donat ćemo kako je to napravila novopečena bogatašica, Eve.

THE SNOW QUEEN 3

Evo nešto za sve naše klince, ali i one koji se takvima osjećaju! Gerda ni nakon pobjede Snježne kraljice i kralja ne može pronaći mir. Ona sanja o tome kako će pronaći roditelje, a u tom naumu će joj pomoći njeni prijatelji. Naravno, neće biti jednostavno.

A MONSTER CALLS

Ne vjerujete u čudovišta? Nakon ovog filma, sigurno ćete povjerovati! Dvanaestogodišnji Conor pokušava se pomiriti s bolešću svoje majke te školskih nasilnika tako što bježi u imaginarni svijet u kojem ga čeka jedno jako neobično čudovište koje od njega ima jedan zahtjev.

STADO

Naši su susjedi dobro poznati po tome kako znaju napraviti odličan film! Kad se nakon velike uspješnice Jesen samuraja, Nikola Kojo i Hristina Popović javljaju u još jednoj komediji, znate da ćete morati pripremiti paket maramica! I to ne za plakanje. U stado su okupljeni i brojni drugi poznati srpski glumci poput Zorana Cvijanovića, Vesne Trivalić, Nataše Ninković te brojnih drugih.

LIVE BY NIGHT

Radnja ove drame se događa u doba prohibicije i prati uspon Joea Coughlina od sitnog kriminalca do jednog od najpoznatijih gangstera Amerike. Ako film ne bude dobar, u što sumnjamo, bar znamo da će ljepše polovice uživati u šarmantnom Afflecku, koji je kao vino – što stariji, to bolji.

JACKIE

Već znate na koju se Jackie misli? U pravu ste, riječ je o prvoj dami, Jacqueline Kennedy koju je u filmu utjelovila Natalie Portman. Radnja prati život Jackie Kennedy od trenutka atentata na njenog muža. Jackie sada treba biti jaki oslonac svojoj djeci, samoj sebi te definirati nasljeđe svoga muža. Šuška se šuška da se Portman smiješi Oscar za ovu ulogu. Procijenite sami.

FULL SPEED

Još jedna akcijska komedija o tome kako se ljetni odmor iz snova pretvori u pakao (a da nije čekanje u koloni). U glavnim ulogama  José Garcia, André Dussollier i Caroline Vigneaux.

BLING

Sredinom siječnja u kina nam stiže animirani akcijski film. Doza smijeha, doza zločinaca i doza junaka. Savršeno za začiniti našu malenu uvertiru deset prvih filmova koje ćemo gledati u Novoj 2017. godini.