Piše: Ines Vuković

Samo kada pomislimo na ljeto, misli same odlutaju na predivne plaže, slani okus mora, noćna kupanja i pregršt zabave. Isto tako nekako je neizbježno pričati o ljetu a da ne pričamo o festivalima i kampovima kao odličnom bijegu od gradskih vrućina i nepotrebnom traženje hladovine ispod suncobrana obližnjeg gradskog kafića. Sa poznatom nam ekipom, djevojkama iz Rijeke i avanturisticama Opušteno dopušteno donosimo vam totalni “escape” u predivnu uvalu otoka Hvara. O čemu je zapravo riječ? 

Fotografije: Službeni Facebook

Escape je šestodnevno uživanje koje čine kako dnevne tako i noćne aktivnosti, a prije svega stvorene za one avanturističkog duha koji svoje ljeto žele provesti u prirodi na kreativan i intiman način. Cilj ovog projekta je okupiti točno 200 ljudi na savršenoj lokaciji, izoliranoj od svakodnevice, u uvali otoka Hvara, s jedinom idejom: da se stvara, opušta i uživa daleko od urbanog i pomalo danas užurbanog načina života. Escape je kombinacija kampiranja u magičnoj borovoj šumi uz more i sportskih aktivnosti, radionica za one kreativnog duha, filmske projekcije i dobre glazbe. Savršen način za napuniti baterije!

Lokacija se prostire na površini od nekoliko hektara na otoku Hvaru,jednog od najljepših otoka Jadrana. Ono što je najbitnije da je odabrana pozicija daleko od turističkog mjesta, sa svime potrebnim za apsolutnu izolaciju – kamp, pitkom vodom, barom, kuhinjom, morem i brojnim programskim i chill out zonama. Ne zvuči nimalo loše! Ovo ljeto možete provesti na potpuno drugačiji način i možda umjesto nekog glazbenog festivala odabrati pravu escape avanturu.

Escape Community prvi puta se održao 2016. godine, te je na poseban način okupio ljude različitih uzrasta, različitih interesa i pogleda, iz različitih dijelova svijeta. Nije bitno jesi li  dvadeset ili četrdeset, bilo da si samac, zaljubljena djevojka ili mladi roditelj, važna je kreativna duša i avanturistička volja.

                    

Osim bogatog programa i predivne prirode, definitivno upadljivo oku ali i nepcu je hrana. Escape kuhinja svakodnevno će na meniju imati domaću hranu, specijalitete ukusne mediteranske kuhinje, pripremljene od lokalnih kuhara. Naravno ne bi bilo ljeto da se protiv vrućine ne “borimo” osvježavajućim ljetnim pićima i koktelima, ispijenih uz romantične zvukove mora.

Ako ste kojim slučajem propustili kampiranje 2016., možete biti dio escape ekipe u srpnju ili kolovozu ove godine. Točnije od 05. do 10. srpnja ili od 16. do 21. kolovoza 2017. Escape članstvo uključuje kamp mjesto, veliki broj aktivnosti kao što su joga, meditacije, umjetničke radionice, glazbene izvedbe i DJ setovi. Cijena kampa za ljude iz EX YU je 200 eura, dok je early bird cijena za strance 250 eura. Regularna cijena iznosi 300 eura.

Za sve informacije, upite ili samo da se uvjerite da ideja o bijegu u čarobnu uvalu ovog predivnog jadranskog otoka  i nije tako loša ovogodišnja ljetna destinacija, posjetite njihovu Facebook stranicu, Instagram profil ili jednostavno pogledajte kratki video koji će vas oduševiti.