Dok nisam dobila dijete, ovlaživač je za mene bio jedna velika enigma, štoviše mislim da nikada nisam ni upotrijebila tu riječ dok Lota nije došla na svijet. S obzirom na to da je Lota rođena u ljeto, tek s njezinih dva mjeseca, ova riječ postala je predmetom raspravljanja na kavama s također novopečenim mamama.

Naime, za sve koji ne znate ili niste sigurni – ovlaživač je uređaj koji u zimskim danima vlaži prostor i uz njega više nema suhog zraka, bola u grlu i začepljenog nosa.

Postoji više vrsta ovlaživača, a onaj koji ćete vi najvjerojatnije izabrati, kao i ostatak roditelja, je onaj u koji možete staviti i eterično ulje kako biste bebi olakšali disanje prilikom prehlada i onaj koji u sebi ima svjetlo koje vam super dođe pri noćnom hranjenju, presvlačenju ili pokrivanju. Iako sam intenzivno pretraživala koji ćemo ovlaživač objeručke primiti u naš dom, jedan smo dobili na poklon i imao je sve od navedenog – svjetlo, mogućnost za umetanje eteričnih ulja i više stupnjeva ispuštanja pare. Dok je Lota bila malena i dok smo se budili po noći bio je idealan jer smo mogli nadopuniti vodu, s obzirom na to da je bio kapaciteta od svega 300 ml. Sada kada je Lota već odrasla…16-mjesečna toddlerica ne budimo se više po noći i tražili smo ovlaživač koji će bez prestanka raditi cijelu noć.

Jedan od bitnih faktora na koji morate paziti je i tišina vašeg ovlaživača, jer zadnje što želite je da vam pored uha zuji neko čudo i da vas doslovno tjera na wc jer voda žubori i samo vam podsvjesno stvara nelagodu. Naš prvi bio je takav – ali opet, s obzirom na buđenje, mogli smo odrađivati i svoje potrebe usred noći i nije nam to smetalo. Naš novi, jednolitreni ovlaživač, tih je kao bubica, na najjačem stupnju puštanja pare izdrži i 10 sati i daje nam divne i umirujuće boje i služi kao zaista idealno noćno svjetlo. Sada kada je krenula sezona prehlada, nekoliko kapi prirodnog eteričnog ulja od eukaliptusa ili mente i vi i vaše maleno ćete spavati kao bebe.

Izabrala sam za vas nekoliko predivnih ovlaživača koji su baš svaki predmet moje žudnje. I trenutno dok sastavljam ovaj popis zapravo postajem svjesna koliko sam stara jer me nešto poput ovlaživača toliko veseli i da više ne duljim i ne zamaram vas svojim žalopojkama o svojim godinam, tu je mojih top 5.

Bambinoshop.hr

Mall.hr

Beurer.com.hr

Emmezeta.hr

Mamina ulja