Razgovarala: Paula Marasović

Doris Pinčić Rogoznica naša je najpoznatija radijska i televizijska voditeljica, te kazališna i filmska glumica.  Da je odlična u onome što radi govore nagrade za najbolju mladu umjetnicu i žensko TV lice, a možda najviše u prilog tome ide činjenica da je od prvog pojavljivanja na malim ekranima postala i ostala miljenica publike. Kako su izgledali njezini glumački početci, pomalo o izazovima, ulogama i još mnogo čemu, pročitajte u nastavku teksta.

Foto: Privatni album

Završili ste Akademiju glume i lutkarstva u Osijeku, kako ste se odlučili na taj odabir? Zašto baš gluma?
Uvijek si nekako mislim da je taj posao više odabrao mene nego ja njega, još kao mala doma sam svojima radila predstave i oponašala sve “velike, a kad sam imala 3 godine mami sam rekla da ću raditi na televiziji kad narastem. Da, kad malo bolje razmislim mene tu nitko ništa nije pitao, svemir je sam odlučio.

Kako su izgledali vaši glumački početci? Koje su vam bile prve uloge prije Larinog izbora?

Prvo sam glumila i vodila programe doma, a zatim i u školi. Nakon toga došla sam na divno mjesto koje se zove Kazališna udruga ˝Igrajmo se u Zadru˝. To je bio sudbonosni susret jer nakon što sam upoznala voditeljicu Matiju Sango, nije bilo povratka. Sa 16 godina sam počela raditi na zadarskom 057 radiju, što je također bilo sudbonosno. Kako sam odabrala tada, tako je i danas. A prije Larinog izbora sam vodila puno programa po Zadru, uglavnom dječjih i radila sam predstave po dječjim vrtićima u Zadru, koje sam i samostalno pisala.

Što vam je u početku bio najveći izazov?

Otprilike slične stvari kao i sada.

Ovaj posao je zauvijek i iznova dokazivanje. Svakim projektom nanovo moraš potvrđivati da zaslužuješ biti tu gdje jesi.

I svaki put se iznova treseš hoće li te publika i dalje voljeti, hoćeš li uspjeti izdržati pritisak. Svaki put kad čuješ neki loš komentar poželiš se okrenut nečem stotom, ali naravno da već sutra s novom snagom i voljom staneš na pozornicu ili pred mikrofon.

U ovom poslu najvažnije je nikada ne zaboraviti igrati se.

Foto: Instagram

Kakve uloge najviše volite i koje vam najviše odgovaraju?

Trenutno glumim manje a više se bavim voditeljskim projektima. Ponajprije zbog djeteta jer mi je tako lakše iskoordinirati. Inače volim nježne, ženstvene žene koje su na prvu krhke lutkice a kad malo zagrebeš, pravi vulkani emocija i snage, primjerice  Nora iz Ibsenove Lutkine kuće.

Postoje li nekakvi neostvareni glumački pothvati, nekakve uloge, posebni likovi i slično koje želite ostvariti tokom vaše glumačke karijere?

Voljela bi glumiti u ozbiljnoj dramskoj seriji koja se snima dugo i precizno. Sve što sam do sada snimala bilo je dosta podređeno vremenu i formatu. Da se ne bi krivo shvatili, zahvalna sam na svakoj prilici, ali ako me pitate, voljela bih odraditi i jednu ozbiljnu i preciznu dramsku ulogu.

Glumite u kazališnoj komediji ˝I živjele su sretno?˝, jesu li vam draže televizijske ili kazališne uloge? Koje su, za vas, čari kazališnih, a koje filmskih uloga?

Sve to ima svoje čari i sve je to negdje isti posao, razlike su tu najviše u tehnici.

U drugom dijelu trilogije redatelja i scenarista Anđelka Jurkasa tumačite jednu od glavnih uloga. Možete li nam malo više reći o liku kojeg glumite? Naviknuti na vaš pozitivni lik i djelo, možemo li očekivati jednostavnu ˝dobricu˝ ili se ipak radi o malo kompleksnijem karakteru?

Cura koju glumim je vrlo nesretna osoba koja se ne uspije pronaći u životu pa zbog toga sklizne u drogu i brojne druge probleme. Jedna od osoba koja nažalost ne uspije prihvatiti ljubav u svoj život sto ju na kraju i dokrajči.

Radite li na kakvom novom glumačkom projektu?

Imam neke planove ali za sada se fokusiram najviše na jutarnji show kojeg svaki dan vodim od 6 do 9 ujutro na Narodnom radiju.

Nagrađeni ste nagradom glumišta za najbolju mladu umjetnicu 2013.godine, a prošle godine za najbolje žensko TV lice, dakle glumica ste, tv i radijska voditeljica, supruga, majka, humanitarka, kolumnistica, doista ste svestrani, ali najbitnije vrlo uspješni u svemu čime se bavite.  Možete li s nama podijeliti kako vam sve to uspijeva?

Razočarat ću vas, ali ne radim ništa posebno, samo iz dana u dan nastojim pošteno riješiti zadatke koji su preda mnom.

Lijepo je kad te isti ljudi zovu uvijek iznova da radiš s njima, to je najljepša potvrda da stvari odrađuješ kako treba.

Naprosto uvijek dajem sve od sebe iskreno i do kraja pa do kud ide, ide.