Culottes, odjevni predmet koji bismo danas najlakše opisali kao kombinaciju široke midi suknje i cropped hlača, nastale su još polovicom 19. stoljeća kako bi ženama omogućile što ugodnije jahanje. Oko 200 godina kasnije našle su se u ormarima brojnih trendsetterica koje se kunu u njihovu jednostavnost i praktičnost te bezbrojne mogućnosti kombiniranja. Nose ih Miroslava Duma, Victoria Beckham, Olivia Palermo, Rihanna, Jennifer Lopez, Lorde, Chrissy Teigen i još poduža lista slavnih žena.

Bile su u modi i tijekom 80-ih, ali su ponovno ušle na velika vrata prije nekoliko sezona. Ove hlače sjajno izdužuju svaku figuru te odlično funkcioniraju u dnevnim i večernjim kombinacijama, a ovisno o materijalu, možete ih nositi i u svečanijim prilikama.

Fotografije: Pinterest

Ipak, ne može se reći da su culottes hlače univerzalno popularne i omiljene među svim ženama. Među onima koje ih ne vole nositi poznate su kao omražene “aunt pants.” Na forumima i različitim portalima možete se dobro zabaviti komentarima na račun ovih hlača, a samo neki od njih su da ove hlače dobro stoje “jedino nekome luckastom poput glumice Zooey Deschanel” ili da bi ih poželio nositi “samo golfer u krizi srednjih godina.” U nastavku vam donosimo par inspirativnih odjevnih kombinacija koje uključuju hlače koje mnogi jednostavno vole mrziti.